Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Bronze!


Πρώτα πρώτα να ζητήσω ταπεινά συγνώμη που εξαφανίστηκα! Χάθηκα χωρίς κανένα σημείο ζωής και ντροπή μου αλλά λίγο η άνοιξη και πολύ οι εξετάσεις των τέκνων, ε, βάλτε και που μεγαλώνω και κουράζομαι και αποζητώ το κρεββατάκι μου νωρίς νωρίς...
Και έχω να σας δείξω ένα σωρό! Αλλά θα ξεκινήσω πρώτα από το καμάρι μου! Σας το είχα ξαναγράψει πως έπλεκα μια αμάνικη ζακέτα, ένα γιλεκάκι καλοκαιρινό. Αυτό που δεν σας έγραψα είναι πως το σχέδιο είναι δικό μου! Λίγο σπρώξιμο από το ράβερλυ ( εδώ θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για ένα top down ζακετάκι), μια ιδέα από ένα άλλο σχέδιο (αυτό), μετά λίγη φαντασία, ένα ωραίο νήμα (katia brisa) και μπόλικη τύχη! Χαχχαχ! Ναι γιατί θέλει και τύχη για να σου κάτσει το σχέδιο ακριβώς όπως το θες! 

Και βγήκε όπως το θέλω, ελαφρύ και αεράτο, δροσερό για το καλοκαίρι! Το σχέδιο με το διχτάκι το κάνει πικάντικο και με το πλύσιμο και το μπλοκάρισμα το διχτάκι άπλωσε (χωρίς όμως να ξεχειλώσει) κι έδωσε μια ωραία και κολακευτική Α γραμμή! 

Και όλη η διαδικασία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και διδακτική! Το δείγμα - ναι ναι το δείγμα: ένα κομματάκι στην πλέξη που θα χρησιμοποιήσουμε το οποίο το έχουμε πλύνει και μπλοκάρει για να δούμε πως ακριβώς θα συμπεριφερθεί το πλεκτό μας μετά- είναι το Α και Ω! Και όχι μόνο το εμπέδωσα αλλά για το συγκεκριμένο έκανα και δυο δείγματα: ένα μια την πλέξη κάλτσα για να υπολογίσω το φάρδος του πλεκτού αλλά κι ένα με την πλέξη δίχτυ για να υπολογίσω το μήκος του πλεκτού! 

Έχω κρατήσει τις σημειώσεις μου και κάποια στιγμή θα κάτσω να το γράψω! Για την ώρα το φοράω και το χαίρομαι! Το μπρούντζινο (bronze!)  μου!

2 σχόλια:

  1. Το καλοκαιρίνό σου ζακετάκι είναι ΥΠΕΡΟΧΟ !!!!!! Μπράβο !!!!! Δεν έχω τολμήσει ακόμη να πλέξω ένα top down ζακετάκι !!!!
    Τα links που μας δίνεις θα μου φανούν πολύ χρήσιμα - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!
    Καλοφόρετο το πανέμορφο ζακετάκι σου !!!!
    Νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή