Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Tast 2012- Wheatear stitch

17η εβδομάδα στο Tast και η νέα βελονιά ονομάζεται wheatear stitch! Ελληνικό όνομα δεν βρήκα αλλά θα τη βαφτίσω το στάχυ, γιατί όπως βλέπετε σχηματίζει πανέμορφα στάχυα! Ουσιαστικά πρόκειται για το συνδυασμό από δύο βελονιές : πισωβελονιά και βελονιά μαργαρίτα! Για να δείτε πως γίνεται, δείτε εδώ.
Και όπως λέει το όνομα έφτιαξα ένα καλάθι με στάχυα!
Υπάρχει και μια μικρή ιστορία από πίσω: για όσες είναι μέλη του φόρουμ της Σταυροβελονιάς, θα θυμάστε ότι η Ευδοκία είχε βρει σε ένα κατάστημα πολύ φθηνές κλωστές - dmc n4- τις οποίες δεν ξέραμε πως να τις χρησιμοποιήσουμε... Ζήτησα από την Ευδοκία και μου έστειλε μερικές και τις δοκίμασα!  Με αυτές έφτιαξα το καλαθάκι με βελονάκι(!!! ναι το έκανα κι αυτό) και τα δύο στάχυα πάνω στο καμβά. Ύστερα κάθε ένα από αυτά το έραψα πάνω στο ύφασμα! Για δείτε τα!

Πάντως πιο καλή μου φάνηκε η κλωστή για το βελονάκι! Ίσως αν είχα καμβά με πιο μεγάλες τρύπες.... Μήπως να κάνουμε απόθεμα για όταν δεν θα βλέπουμε και τόσο καλά;;;;

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα μου καλησπέρα, πριν πω καληνύχτα στο laptopάκι μου, πέρασα από τη blogoγειτονιά σου και ω!!! με περίμενε μία ωραία έκπληξη. Τι όμορφος συνδυασμός!
    Έγραψες (ή μάλλον κέντησες και έπλεξες) πάλι.
    Φιλιά
    Βαρβάρα
    sorry για την διαγραφή του πρώτου σχολίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Άννα μου. Υπέροχος συνδυασμός για την νέα βελονια σου.
    Όσο για τις κλωστές άκου τι έγινε Την Τετάρτη που ήμουν στον πειραιά τις είδα σε ένα καλάθι έξω από ένα κατάστημα με κεντηματα σε προσφορά όπως έγραφε το ταμπελάκι με 0,90 λεπτά.
    Το σάββατο που πήγα να πάρω κλωστές στο γείτονα τις είχε βγάλει και αυτός έξω σε προσφορά με 0,40 λεπτά ( ενώ την προηγούμεν φορά μου είχε πεί τη μισή τιμή) Με τα πολλά μου είπε ότα για μας θα μας κάνει καλύτερη τιμή. Αναμένω να μου πεις ελαν θέλεις κάποιες εσύ. Εγώ θα πάρω κάποια κομμάτια για μελλοντική χρήση!
    Και σε ανώτερα ζωγράφε μας...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα δοκιμάσω να κάνω ένα τετραγωνάκι απο αυτά που κάνουν στις κουβερτούλες με βελονάκι για να μετρήσω πόση κλώστη θα χρειαστώ και θα σου πω Ευδοκία! Γιατι φιλενάδα δουλευεται πολύ ωραία με το βελονάκι ακόμα και για μενα την άσχετη!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Αννούλα.Είδες καλή μέρα και βγήκες στους αγρούς και μάζεψες στάχυα;Πολύ όμορφο το έκανες.
    Θέρμη μένω.Στο Τριάδι πηγαίνω για το χορευτικό.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια γειτονιά λοιπόν! Ευχαριστώ για το σχόλιο! Καλή πρωτομαγιά!

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΝΝΑ ΓΕΡΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΗΡΕΥΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΩ!!!!!!!!!!ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΗ ΜΕΓΑΛΕ ΔΥΜΙΟΥΡΓΙΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει ιδιαίτερα το ότι βρίσκεις νέες εφαρμογές σε "παλιές" βελονιές!!!
    Καλό μήνα Αννούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή