Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σχέδια για μια κουβερτούλα!

Χρωστούσα ανάρτηση για την "ευλογημένη"  Τετάρτη... αλλά ο χρόνος λίγος και οι δουλειές πολλές!
Τελοσπάντων...
Πάντα στο βάθος του μυαλού μου είχα μια κουβέρτα με εξάγωνα! Σε μια πρόσφατη εξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αγόρασα αρκετά φθηνό ακρυλικό νήμα, για να είμαι έτοιμη από υλικά! Αν και ως συνήθως οι κουβέρτες αυτές γίνονται πολύχρωμες, εγώ επέλεξα τέσσερα χρώματα και σκέφτηκα πως θα "παίξω" μόνο με αυτά!
Την Τετάρτη λοιπόν έβγαλα τα νήματα και το πρώτο μοτίφ που δοκίμασα ήταν το African flower!  Μου αρέσει πολύ αυτό το σχέδιο και το ζαχάρωνα καιρό τώρα! Το κάνω  και .......μμμ μου αρέσει! έτσι το είχα φανταστεί και η επιλογή των χρωμάτων σωστή! Τα χρώματα δένουν όμορφα!
Αλλά ... πρέπει να είμαστε και πρακτικοί. Μια κουβέρτα θα χρειαστεί πολλά τέτοια μοτίφ. Και σε κάθε ένα αλλάζουμε τέσσερα χρώματα. Άρα στο τέλος θα έχουμε οκτώ κλωστές να κλείσουμε, να κρύψουμε, να εξαφανίσουμε. Επί 300 (ας υποθεσουμε) μοτιφ.... 2400 κλωστές!!!!!!!!!!!!!!!!
Οπότε... αλλαγή σχεδίου. Ας κάνω κι ένα μονόχρωμο με μπλε περίγραμμα. Μμμμ μείωσα τις άκρες! Καλό αυτό!
Οπότε έτοιμος ο σχεδιασμός της κουβέρτας μου: μοτιφάκια με african flowers , μοτιφάκια μονόχρωμα και όλα με κοινό περίγραμμα το σκούρο μπλε! Και κάτι ακόμα : τα μονόχρωμα μοτίφ θα είναι στις δυο αποχρώσεις του εκρού. Και πιο ουδέτερο το χρώμα και πιο ωραία θα τονιστεί το μωβ (νομίζω)! Και καλύτερα θα εξισορροπηθούν οι ποσότητες στα νήματα!
Το πως θα ενωθούν ... είναι ένα άλλο κεφάλαιο που μαλλον θα το συζητήσουμε σε κανένα χρόνο! Γιατί μέχρι να τελειώσουν οοοοοοοοοοοοόλα αυτά τα μοτιφάκια.... έχουμε καιρό!(και εγώ ταυτόχρονα πλέκω κι ένα σωρό άλλα πράγματα!)




7 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό. Κι εμένα πολυ΄με κουράζει στο τέλος η διαδικασία του βολέματος των κλωστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ριξε μια ματια στο site crochet crowd!!!θα παθεις πλακα!εχει βιντεο για το πως να κρυβεις τις ουριτσες ενω πλεκεις και πως να ενωνεις μοτιφ ενω τα φτιαχνεις.
    η ορολογια στα αγγλικα ειναι weaving in ends as you go and join as you go method
    αν δε σε βολεψει το site ψαξτα στο internet με αυτες τις φρασεις και τη λεξη crochet στην αρχη της αναζητησης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι κουβέρτες,
    Και τα χρώματα που επέλεξες είναι πολύ όμορφα.
    Είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσεις να την τελειώσεις.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω οτι θα γινει μια καταπληκτηκη κουβερτα γιατι ειναι ωραια και τα χρωματα και το σχεδειο αλλα θα σου πω κατι δοκιμασε να κανεις με ψιλο μαλακι να δεις πως θα ειναι εχω μια που την εκανε η μαμα μου οταν γενιθηκα σε κιτρινο χρωμα,ειναι παιδικη αλλα με μοτιφακι παρομια με αυτα που εκανες και ειναι ωραια εαν καταφερω το φωτογραφω θα σου την στειλω να την δεις .Καλημερα και καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπεροχους συνδιασμους διαλεξες. Πολυ μου αρεσαν τα χρωματα Και ειμαι σιγουρη οτι θα γινει καταπληκτικη. Παλιοτερα σκεφτομουν να κανω κι εγω μια με granny square, αλλα το αφησα στη μεση :)

    Καλη επιτυχια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εξορμηση σου Αννουλα μου ηταν πολυ σωστη!!!! Ασχετα αν σε πειραξα αρκετα εκεινη την ημερα!!! Τα χρωματα ειναι υπεροχα και πιστευω πως η κουβερτουλα σου θα γινει πολυ ομορφη. Θελει ομως υπομονη με τοσα μοτιφακια και τοοοοοσες κλωστες μετα. Τι να κανουμε ομως, το καλο πραγμα αργει να γινει!!!! Αν και νομιζω πως αν πιασεις εσυ το βελονακι θα παρει φωτια και θα την τελειωσεις πολυ γρηγορα. Φιλακια και να εισαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητή μας φίλη Άννα καλημέρα και χρόνια πολλά για χθες
    και του χρόνου με υγεία..
    Καλημέρα στην...κοντόγειτονιά μας την Ν. Ραιδεστό !!!
    Είμαστε φίλοι του blog σου....και σου έχουμε μία
    έκπληξη.....αν επισκεφτείς το blog μας ή πατήσεις
    ΕΔΏ:http://dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7478.html
    Δέν βλέπουμε e-mail και γράψαμε εδώ στα σχόλια...
    αν δεν έγινες φίλη μας..να γίνεις και φίλη του blog μας
    Με φιλική διάθεση
    Μαριέτα & Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή