Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο μύθος της Πηνελόπης (κι οι επόμενες 46 σειρές)

 Πολλοί με φωνάζουν για να με πειράξουν Πηνελόπη! Βλέπετε συχνά ο καλός μου λείπει σε ταξίδι (και σαν τον Οδυσσέα πάει... όπου μπορείτε να φανταστείτε) και εγώ μένω στο σπίτι να φροντίσω το σπιτικό μας (εργαζόμενη μεν αλλά με σταθερή βάση!). Ε, από τότε που όλο για κεντήματα και πλεκτά μιλάω... έγινα Πηνελόπη.
Τι σχέση έχει αυτό με το σάλι;;; Μα η Πηνελόπη το πρωί υφαίνει και το  βράδυ ξηλώνει!  Έτσι κι εγώ! Τη μια στιγμή σας ανέβαζα τη φωτο με τις 20 πρώτες σειρές και την άλλη το έβλεπα και δεν με ευχαριστούσε... Ένα λαθάκι εδώ, πολυ σφιχτό... Όχι το ένα, όχι το άλλο... Και πως το ξηλώνεις, που είχα κάνει 20 σειρές με πολλούς πολλούς πόντους;;;;
Την απάντηση την έδωσε ο "Οδυσσέας" : "αφού ούτως ή άλλως  το κάνεις για την ευχαρίστηση σου, τι σκας; Ξήλωσε το και κάντο όπως το θες και σε ευχαριστεί!"
Κι έτσι το ξήλωσα! Και το ξανάκανα και διόρθωσα πολλά κι άλλα τα βρήκα στο δρόμο, άλλωστε το ταξίδι είναι που μετράει, σωστά;;;
Και τι ταξίδι... με πολλές λεπτομέρειες και πολλές πλέξεις καινούργιες! Οι χαντρούλες είναι εκεί και είναι πολυ διακριτικές! Εδώ σας δείχνω τις πρώτες 46 σειρές από το δαντελωτό μυστηριώδες σάλι μου! Το οποίο θα χρειαστεί πολύ καλό μπλοκάρισμα για να έρθει να τεντώσει και να δείξει το σχέδιο του.
Και εγώ μπορεί να λεω σάλι και να έχετε στο νου σας κάτι σε τριγωνικό σχήμα ... αλλά τρίγωνο δεν είναι! Για δείτε πως βγαινει:
Και ένα σχόλιο για τις επόμενες σειρές του σχεδίου , που παραλάβαμε σήμερα: .... φουρτούνες και κύματα βλέπω ... και άγνωστες βελονιές ... left twisted stitch;;;;;;;;;;;; crossed twisted stitch;;;;;;;;; left crossed bud;;;;;;;;;;;
 

8 σχόλια:

  1. Πηνελόπη καλησπέρα.
    Ο πολυμήχανος Οδυσσέας σε συμβούλεψε σωστά (κάτι ξέρει άλλωστε από υπομονή και τεχνάσματα).
    Και αφού δεν βιάζεσαι να το "προικοπαραδώσεις" καλά έκανες και το ξήλωσες και το ξαναέφτιαξες (κι έτσι αποτυπώθηκαν και στο μυαλό σου καλύτερα οι πλέξεις).
    Και από την εικόνα που βλέπω πιστεύω ότι θα γίνει πολύ όμορφο και πρωτότυπο!
    Η κερκίδα όλη φωνάζει:
    Αννα προχωρά σταθερά και δυνατά
    Το σάλι να τελειώσεις και να το απογειώσεις!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ το κορίτσι μου..... Αννούλα μου νομίζω πως αξίζει τον κόπο δεν πειράζει που ξηλώνεις....Το γεφύρι της Άρτας ποιος θα το ήξερε αν δεν το γκρέμιζαν και δεν το ξανάχτιζαν? θα ήταν ένα κοινό γεφύρι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.... έτσι και το σάλι σου θα είναι "το σάλι της Άννας" και όλοι θα ξέρουμε πως είναι το ατίθασο σάλι που σαν ζωηρός έφηβος σου κάνει πείσματα.... Μπράβο σου και καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Αννα το σαλι ειναι ιδανικο για μια "Πηνελοπη" κανε λοιπον κουραγιο μεχρι να τελειωσει.Πολυ καλα εκανες και το ξηλωσες και εγω συμφωνω με την Ευδωκια οτι θα μαθεις καλητερα τις πλεξεις,αλλα εγω παθαινω και κατι αλλο οταν κατι αφησω και δεν το ξηλωσω μετα οταν τελειωσει κανεις δεν βλεπει που ειναι το λαθος αλλα εγω κατευθειαν το ματι μου πηγαινει επανω του και δεν εχω τη χαρα οπως οταν ειναι σωστο για το λογο αυτο σταματησα να κανω πολλα εργωχειρα στο χερι και λατρεψα τα κοφτα.Αρκετα σε ζαλησα καλη συνεχεια με υπομονη και επημονη και μην ξεχνας οτι τιποτα δεν μπορει να μας πτοεισει.Κλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ου-α-ου!! φαίνεται απίστευτο. Είναι τόσο περίτεχνο, που όντως παίζει όσο θα προχωρούσες να πλέκεις -και άρα να γίνεσαι και καλύτερη σε αυτές τις πλέξεις- θα σε ενοχλούσαν τα πρώτα λάθη!!!
    μην σταματάς, θα βγει τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου φαίνεται θα γίνει φανταστικό!!!!
    Ως Πηνελόπη θα`χεις πολλή υπομονή οπότε θα to τελειώσεις αργά ή γρήγορα:))
    Εγώ σου εύχομαι να μη χρειαστεί να το ξαναξηλώσεις...το ταξίδι μετράει αλλά μην έχει και πολλές φουρτούνες...:)
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ✿✿彡
    Passei para uma visitinha.
    Sinceramente gosto do seu trabalho.
    Nos trabalhos anteriores,
    vi combinações lindas de cores que me deixaram encantada.

    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil
    ¸.•°✿✿彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aννούλα πολύ όμορφο το σάλι σου αλλά χαλαρά χρυσό μου. Μη μου αγχώνεσαι για σάλι και πλεκτά. Καλό πλέξιμο, ελπίζω να τα πούμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή