Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Οι αποφάσεις και τα σχέδια του 2013!

Που λέτε για το 2013 πήρα μια απόφαση- ναι απο αυτές που λέμε κάθε αρχή του έτους και ... δύσκολα τις κρατάμε!. Λοιπόν η απόφαση του 2013 (η σχετική με το χόμπι μου, βέβαια) είναι : ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΩ  ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑ! Μη γελάτε! Με τα νήματα είμαι ... ασυγκράτητη! Και αν σκεφτεί κανείς οτι πλέκω μόλις ένα μιση χρόνο,ε.. μάλλον έχω μαζέψει πολλά!
Οπότε το πλάνο έχει ώς εξής: πλέκω μόνο με ότι υπάρχει στο σπίτι και καινούργια μαλλιά ... του χρόνου! (*)

Έτσι με αυτά τα δυο χοντρούτσικα νήματα έφτιαξα μια κουβέρτα με βελονάκι ν8 για μένα! Είναι βαριά, είναι χοντρή και πολύ ζεστή! Οπως τη θέλω για τον καναπέ! Το γαλάζιο το νήμα μου το έφερε ο Αι Βασίλης! Ο άντρας μου - με τον μεγάλο μου παρέα- διαλλεξαν αυτό το νήμα το οποίο είναι κατάλληλο για felt! Εγώ felt δεν ξέρω οπότε... κουβερτούλα καναπέ!
Και έτσι άδειασα το ένα το κουτί που είχε 7 κούκλες από το νήμα για felt και τρεις από το εκρού ( 30% μαλλι και 70% ακρυλικό).
Το σχεδιο που έκανα είναι ένα απλό granny square  που το δούλεψα κυκλικά. Και στο τέλος έκανα και μερικές σειρές μόνο από πάνω κι από κάτω (για να τελειώσει οοοοοοοοολο το νήμα!)
Στο μεσημεριανό μου πάντως υπνάκο... πολύ την ευχαριστήθηκα!  






16 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η απόφασή σου και επικοδομητική!
    Και φυσικά αξιοποίησες πολύ καλά τα χοντρά μαλλάκια φτιαχνοντας μία τόσο ζεστή κουβέρτα που θα είναι πολύ χρήσιμη για τις κρύες ημέρες που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ότι έρχονται.
    {περιττό να πω ότι το γαλάζιο είναι χάρμα οφθαλμών)
    Καλή σου ημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ♥ τέλεια απόφαση, αν και δύσκολη!!!! (τέλεια και η κουβερτούλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολη δεν θα πεις τιποτα, με όλα αυτα που βλέπω συνεχώς!

      Διαγραφή
    2. άααστα! σε καταλαβαίνω!!! Μήπως να κάναμε όντως αυτή την ανταλλαγή που διάβασα πιο κάτω;;;; χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Χα χα χα! μπράβο Αννα! Κι εγώ πήρα απόφαση αλλά για να τελειώσω όλα τα μισά μου κεντήματα! χα χα! Με ξετρέλανε η κουβερτούλα σου! Παρόλα αυτά το θεωρώ ακατόρθωτο να κάνω κουβερτούλα! Μεγάααααλο έργο! Πόσο καιρό σου πήρε? Πάντως πρέπει να είναι πολύ αγαπησιάρα όπως τη βλέπω!!!Μπράβο σου! πολλά φιλάκια και καλό μήνα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόλπο Jenny είναι πως οταν πλεκεις με χοντρο νήμα και με μεγάλο βελονάκι η κουβερτα τελειώνει πολυ γρηγορα! Την αρχισα μετα τις γιορτες και ενδιάμεσα έκανα το φρου φρου, τη σαρπα και το σάλι!!! (σαν πολυ μαλλον επλεξα τον προηουμενο μήνα!!!)

      Διαγραφή
  4. Δύσκολα θα συγκρατηθείς Άννα μου να μην αγοράσεις καινούργια νήματα χα χα χα!!!Πάντα βγάζουν κάτι νέο και όμορφο οπότε πρέπει να έχεις ατσαλένια αντοχή!!Η κουβερτούλα πανέμορφη!!!!Φιλάκια και καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πλανο είναι Σοφάκι το επόμενο νημα να είναι ανοιξιατικο!

      Διαγραφή
  5. Στέλνε και σε εμάς μερικά αν θέλεις να ανανεώνεις τη συλλογή σου συχνότερα, χαχα :) Δε θα πούμε όχι! Πάντως μέχρι να τελειώσω εγώ τη δική μου, σε βλέπω να ξεπετάς 4-5 κουβερτούλες, για να μην πω παραπάνω! Μπράβο χρυσοχέρα, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δεις που γρηγορα θα τελειώσεις και τη δική σου! Οσο για τα παραπανήσια... να σου πω μηπως να οργανώσουμε καμια ανταλλαγη στο δικτυο;;; Οτι βαρεθηκαμε να βλεπουμε να το χαριζουμε!

      Διαγραφή
    2. Καλή η ιδέα σου αλλά μπορώ να βοηθήσω μόνο στην οργάνωση...δεν θα μπορώ να συμμετέχω προς το παρόν γιατί...δεν έχω stock σε νήματα!!!!!! Ότι είχα και δεν είχα πήγε στην κουβέρτα και έχει πολύ ακόμα... δε φανταζόμουν ότι θα χρειαστώ τόσα πολλά τελικά! Ξεκινήστε με τη Jenny πού έχει το ίδιο "πρόβλημα" και ακολουθώ...! :)

      Διαγραφή
  6. Ωραια κουβερτα πιστευω να ειναι και ζεστη οπως τη βλεπω.Συμφωνω με την αποφαση που πηρες και σου ευχομαι να την κρατησης πολλα φιλια και καλα σκεπασματα με την φανταστηκη σου κουβερτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Ρονίτσα! Και ναι είναι ζεστη, απαλη και χουχουλιαρικη!!!

      Διαγραφή
  8. Πάντα ευρηματική και πολύ δημιουργική.
    Χουχούλιασε στη ζεστή,πανέμορφη κουβερτούλα σου και όταν κουραστείς από το πλέξιμο, δοκίμασε το felt.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή