Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Και ένα σάλι μικρό (με κυκλικές βελόνες)!

Πάντα ήταν ένα μυστήριο για μένα: πως πλέκουν με κυκλικές βελόνες; Μη γελάτε! Έμαθα να πλέκω μέσα από το ίντερνετ , βλέποντας βιντεάκια και με λίγη φαντασία! Η πρώτη τεχνική λοιπόν ήταν η βελόνα κάτω από την αριστερή μασχάλη! Και μέχρι εκεί όλα καλά!
Έλα όμως που θέλω να μάθω να πλέκω και με κυκλικές βελόνες. Και γιατί πάρα πολλά σχέδια που έχω δει είναι πλεγμένα με αυτές αλλά και γιατί ... έχω κάτι στο μυαλό μου...
Έτσι λοιπόν αγόρασα κυκλικές βελόνες, πήρα νήμα από το απόθεμα μου, βρήκα κι ένα εύκολο σχέδιο από το raverly  και στρώθηκα! Στην αρχή... φρίκη! Μετά έκανα ένα περίεργο συνδυασμό: Στην ανάποδη πλέξη έβαζα το νήμα στο λαιμό και στην καλή όχι! Και στο τέλος το βρήκα και καλή και ανάποδη (χωρίς το νήμα να είναι στο λαιμό). Και σχετικά άνετα και γρήγορα! 

Και να το το σάλι μου! Λίγο μικρό μπορώ να πω  και με λαθάκια (αλλού η πλέξη είναι πιο σφιχτή κι αλλού πιο αραιή, αποτέλεσμα των διαφορετικών τεχνικών!) Και πάλι όμως μου βγάζει κάτι το ρομαντικό και το αέρινο! (μμμ...φορεμένο φαίνεται πολύ καλύτερο!)

Και επειδή θα με ρωτήσετε - κι αν όχι θα το σκεφτείτε- "μα καλά πότε το έκανες κι αυτό;" θα σας πω το εξής: δυο βδομάδες που έλειπε ο προσωπικός μου φωτογράφος ήμουν μπροστά στον υπολογιστή με ανοιχτό το skype κι όσο περίμενα το μήνυμα να έρθει... εγώ έπλεκα!

6 σχόλια:

  1. Άννα μου μπράβο! όχι μόνο για το σάλι που έγινε τρέλα, αλλά και για την επιμονή σου που κέρδισε...να μη σκεφτεσαι τα λαθάκια...δεν είναι μηχανής αλλά χειροποίητο...με γεια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρα πολυ ομορφο!!!επειδη και γω εμαθα μικρη να πλεκω με το νημα γυρω απο το λαιμο οταν προσπαθησα με τους αλλους τροπους δεν μπορουσα με τιποτα να πλεξω! εψαξα στο youtube βιντεακια που να αναφερονται στον πορτογαλλικο τροπο πλεξιματος (portuguese style) μια και ετσι λεγεται το πλεξιμο με το νημα γυρω απο το λαιμο ή με τη χρηση παραμανας στον ωμο και βρηκα καποια που με βοηθησαν πολυ. ασε που ετσι πλεκω πιο ανετα και πιο ξεκουραστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα φανταστηκο ειναι το σαλι σου καλοφορετο να ειναι και γρηγορα να φτειαξεις και αλλο.Οσο για τα λαθει μην ανησηχεις δεν φαινεται τιποτα αλλα αν καποιος τα καταλαβει να του πεις οτι ειναι για να μην σε ματιασουνε.Καλημερα και καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αξία του χειροποίητου είναι αυτά τα μικρά λαθάκια που το κάνουν να ξεχωρίζει από αυτά του εμπορίου.
    Και εγώ ομολογώ ότι δεν μπορώ να πλέξω με τις κυκλικές βελόνες όσο και να προσπάθησα, γιατί έβλεπα όσες τις χρησιμοποιούν πόσο γρήγορα έπλεκαν και ήθελα κι εγώ να πλέξω τόσο γρήγορα.
    Καλοφόρετο το νέο σου δημιούργημα και με το καλό και σε άλλες δημιουργίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει που δοκιμάζεις καινούργια πράγματα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, δεν το βάζεις κάτω. Και για αυτήν την προσπάθεια σου, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Και αν υπάρχουν
    κάποια λαθάκια, αυτά τα ξέρεις μόνον εσύ.
    Συνέχισε να είσαι τόσο δημιουργική,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Άννα
    Είχα καιρο να σε επισκεφτώ και τρελλάθηκα με τα όμορφα πράγματα που έχεις φτιάξει. ΖΗΛΕΥΩ!! Αλλά νομιζω ότι χρειάζεται να είμαι πολύ συγκεντρωμένη για να καταπιαστώ με κατι τέτοιο όσο έχω τη μικρή δίπλα μου. Αρκούμε να πλέκω ρούχα για τις κούκλες της και να κεντάω. Που θα πάει όμως, δεν θα μεγαλώσει λίγο;
    Μπράβο στην υπομονή, το κουράγιο σου και την έμπνευσή σου!!!
    Σου εύχομαι να είσαι πάντα γερή και δημιουργική και να απολαμβάνουν οι άνθρωποί σου τις δημιουργίες σου.
    Καλημέρα κι έφτασε Σ/Κ!!! Να το απολαύσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή