Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η εύκολη σάρπα, ξανά!

Γιατί μου μπερδευτήκατε με τη σάρπα;;;
Ας το πάρω από τη αρχή, για να βοηθήσω. Λοιπόν περνάμε 23 πόντους στη βελόνα. (τόσους πέρασα εγώ γιατί το νήμα μου ήταν πολύ χοντρό- γενικά περνάτε 3ν +2 . δηλαδή 23, 26, 29, 32 κοκ). Πλέκουμε πλέξη κάλτσα (δηλ μια σειρά όλες καλή και μια σειρά όλες ανάποδη) μέχρι να φτάσουμε στο μήκος που θέλουμε ή να μας τελειώσει το νήμα! Η προτελευταία σειρά μας είναι καλή. 
Τελευταία σειρά: πλέκουμε 2 πόντους ανάποδη, γυρνάμε το νήμα μια φόρα γύρω από τη βελόνα και ρίχνουμε από τη αριστερή βελόνα τον επόμενο πόντο  Επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε στους τελευταίους 2 πόντους που τους πλέκουμε ανάποδη.
Κλείνουμε (cast off).
Το πλεκτό μας τώρα έχει τελειώσει αλλά έχουμε τους πόντους που έχουμε ρίξει από τη βελόνα. Αυτούς σιγά σιγά , ένα κάθε φορά τους ξηλώνουμε, από το τέλος μέχρι την αρχή του πλεκτού για να γίνουν οι ίσιες γραμμές. 

Αυτά! Πιο απλά δεν μπορώ να το πω κορίτσια. Το ξέρω πως ακούγεται περίεργο - γιατί κι εγώ όταν έκανα το καλοκαιρινό πόντσο με αυτή την πλέξη στην αρχή το κοιτούσα και δεν καταλάβαινα. Κάντε ένα δειγματάκι για να δείτε πως παει. Βάλτε 11 πόντους και 5-6 σειρές , αρκούν όσο για να καταλάβετε την τεχνική. Είναι πανεύκολο! (σας ανεβάζω και το δείγμα που είχα κάνει για το καλοκαιρινό!)



Να σας πω και το εξής (για να τα λέμε όλα): σήμερα που λέτε το φόρεσα στη δουλειά - ζεστό κι απαλό κι έτσι όπως είχα ρίγος την περισσότερη ώρα , τέλειο!). Αλλά σύντομα πρόσεξα πως η ύφανση του είναι πολύ λαστιχωτή με αποτέλεσμα να μην κάθεται καλά σα σάρπα. Οπότε σκέφτομαι ότι καθόταν καλύτερα αν ήταν 3 πλεγμένοι πόντοι και ένα ριγμένος. Αν είναι καμιά πιο έμπειρη στην παρέα ή αν καμία το δοκιμάσει ας μας πει. Σε αυτή την περίπτωση οι πόντοι θα πρέπει να είναι 4ν +3 .
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πιο πολύ με το τελευταιο σχόλιο!!!

3 σχόλια:

  1. Κυρία, κυρία, εγώ μπορώ να παρακολουθώ το απογευματινό φροντιστήριο???
    Ομολογώ ότι σήμερα οι οδηγίες είναι πιο κατατοπιστικές και κατανοητές..
    Ευχαριστούμε πολύ για τα ιδιαίτερα μαθήματα που μας παραδίδεις!. Και εγώ μόλις το είδα σκέφτηκα ότι είναι αρκετά μεγάλο το κενό ανάμεσα στις πλέξεις οπότε θα μπαίνει κρύο !!!!( η κρυουλιάρα τί είδε ε???).
    Περαστικά σου και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μόνο εγώ χρειαζόμουνα φροντιστήριο για την εσάρπα???
    Μάλλον ναι!! Ωραία αφού δεν βλέπω να υπάρχουν άλλες αιτήσεις συμμετοχής στα ιδιαίτερα, τότε θα κάνω ιδιαίτερα μόνη μου....
    Θα τα μάθω και καλύτερα έτσι νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναλαμβάνω τα ιδιαίτερα μαθήματα της Ευδοκίας και
    παροτρύνω όλες τις φίλες να πάρουν βελόνες και μαλλί και να δοκιμάσουν να φτιάξουν ένα δείγμα. Τότε μόνο θα ανακαλύψουν
    ότι το σχέδιο που μας προτείνει η Άννα είναι πανεύκολο
    Φιλιά και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή