Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μια εύκολη σάρπα!

Αυτή η ανάρτηση είναι για την φίλη μου τη Βαρβάρα! Τις προάλλες που σας έδειχνα το κασκολάκι της Ελένης, η Βαρβάρα μου άφησε ένα σχόλιο που με έκανε να γελάω πολύ ώρα! Τρόμαξε από τον αριθμό των πόντων στο τέλος (3.200) οπότε, για να την ευχαριστήσω,  σήμερα θα σας δείξω μια εύκολη σάρπα που μπορεί να γίνει μέσα σε δυο απογεύματα το πολύ!
Το νήμα είναι χοντρό και περίεργο! Ουσιαστικά πρόκειται για 3 ή 4 νήματα πλεγμένα πλεξίδα , οπότε πλέκεται με μεγάλες βελόνες- εγώ χρησιμοποίησα 10άρες Είναι μαλακό και ζεστό. Η πλέξη είναι αυτή που είχα χρησιμοποιήσει και στο καλοκαιρινό πόντσο με παραλλαγές.
΄Ετσι περνάμε 23 πόντους (σε κάθε περίπτωση 3ν+2) και πλέκουμε με πλέξη κάλτσα (δηλ μια σειρά όλο καλή μια σειρά όλο ανάποδη) μέχρι λίγο πριν μας τελειώσει το νήμα. Θα αρχίσουν να τυλίγονται προς τα μέσα οι άκρες, αλλά μην σας προβληματίσει. Φροντίζουμε να έχουμε τελειώσει με σειρά όλο καλή οπότε στην επόμενη σειρά: πλέκουμε δυο ανάποδη, γυρνάμε το μαλλί γύρω από τη βελόνα και ρίχνουμε ένα πόντο. Τελειώνουμε με 2 ανάποδη και κλείνουμε. Τώρα τι έχουμε; εφτά πόντους που έχουμε ρίξει! Ε, σιγά σιγά τους ξηλώνουμε και έτοιμο!
(χίλια συγνώμη για το πως γράφω το σχέδιο, αλλά έτσι όπως τα έχω μάθει όλα από το ίντερνετ, πιστέψτε με στα αγγλικά πιο εύκολα και πιο κατανοητά θα το έγραφα!)

Λοιπόν, η σάρπα φοριέται σαν σάλι, σαν κασκόλ , σαν σάρπα, σαν ότι θέλετε! Δυστυχώς, από τη μια ο φωτογράφος λείπει κι από την άλλη το μοντέλο (εγώ) είμαι άρρωστη με ίωση οπότε μόνο για φωτογράφηση δεν ήμουν. Οπότε εδώ θα το δείτε φορεμένο σε... κρεμάστρα!
Βαρβάρα μου, το σχέδιο είναι για σένα! Εύκολο γρήγορο και θεαματικό!

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Άννα και περαστικά σου.
    Ομολογώ ότι όταν αρχικά διάβασα το σχόλιό σου ό,τι γίνεται μέσα σε 2 απογεύματα, καταχάρηκα και είπα εδώ είμαστε ό,τι πρέπει για να κάνω κάτι γρήγορο εύκολο και απλό, όταν γυρίζω από την δουλειά και θέλω να χαλαρώσω λιγάκι (και εφόσον φυσικά δεν υπάρχουν άλλες δουλειές που πρέπει να γίνουν άμεσα!)!
    Αλλά διαβάζοντας τις οδηγίες για το πλέξιμό του, μπερδεύτηκα πάρα πολύ. Βέβαια αν ξεκινήσω να το κάνω μπορεί να μου βγει ευκολότερα από το διάβασμα των οδηγιών!!
    Όπως και να έχει η εσάρπα είναι πολύ όμορφη και το ό,τι πλέκεται τόσο γρήγορα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα! Καλοφόρετη λοιπόν και τυλίξου καλά με αυτήν για να σου περάσει γρηγορότερα το κρύωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αρχίσω με το ότι είναι πολύ όμορφο το χρώμα και ξεχωριστό το σχέδιο. Αν πω όμως ότι οι οδηγίες δεν με τρόμαξαν, μάλλον θα πω ψέματα. Τις εκτυπώνω επί τόπου και πάω να προσπαθήσω. Αν δω δυσκολίες .... ξέρεις εσύ. Ντριν! ντριν!
    Ευχαριστώ πολύ, φιλιά και περαστικά σου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eύκολο δεν θα τό έλεγα, θεαματικό σίγουρα !!!
    ΄Αννα, είσαι καταπληκτική !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αννούλα,η εσάρπα είναι φοβερή!!!Όμορφο σχέδιο και χρώμα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αννούλα μου περαστικά σου κουκλίτσα μου....Τώρα ....να σου πω....δεν κατάλαβα πώς γίνονται οι ίσιες γραμμές ανάμεσα στους 2 πόντους καλή....κάτι δεν πάει καλά....δεν το κατάλαβα....λιγάκι βοήθεια.....please........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    πολλά φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αννούλα πολύ όμορφο, αν και εγώ όπως και άλλες φίλες δεν κατάλαβα τις οδηγίες!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα Αννα και περαστηκα.Η εσαρπα ειναι τελεια και με υπεροχα χρωματα,εγω δεν ξερω πολλα απο πλεξιμο αλλα απο περιοδικα που βλεπω καπως ετσι γραφουν τις οδηγειες.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή