Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ένα πλεκτό μπλουζάκι (με πολλές περιπέτειες...)

Ναι το ξέρω, χάθηκα και έχω καιρό να σας δείξω βελονιές. Αλλά από τη μια στο ΤΑST αποφασίσαμε κατά γενική πλειοψηφία να συνεχίσουμε με τη νέα χρονιά ( δεν είχα κουραστεί μόνο εγώ!) , από την άλλη τελικά μου αρέσει τόσο να πλέκω, οπότε πάλι πλεκτό θα σας δείξω!
Έφτιαξα που λέτε ένα μπλουζάκι. Το νήμα του μου αρέσει πολύ: απαλό και ζεστό ενώ τα χρώματα του ζεστά! Έχει αγκορά, μαλλί και ακρυλικό. Και η κούκλα είναι 550 μ οπότε ούτε δύο κούκλες δεν ξόδεψα!.
Το σχέδιο το βρήκα σε αυτό το site: http://www.patonsyarns.com/search.php?pspt=s&advps=y . Φυσικά την έκανα τη "λαδιά" μου... Ενώ έκανα το δείγμα μου και έκανα και αλλαγή στους πόντους που θα έπρεπε να περάσω κοκ σε όλο το σχέδιο (με απλή μέθοδος των τριών για να μην ξεχνάμε τα μαθηματικά μας) , ναι , ναι μιλάμε για τον πλήρη σχεδιασμό και το ξαναγράψιμο ουσιαστικά του σχεδίου... όταν πέρασα τους πόντους μου φάνηκε πολύ στενό... και γύρισα στο αρχικό σχέδιο ....
Το αποτέλεσμα... αρκετά φαρδούτσικο... (ότι πρέπει για εγκυμονούσα-το σχόλιο του άντρα μου - ή για κοπελιά σε κομματική νεολαία της δεκαετίας του 80 - το σχόλιο του αδερφού μου!).
Επειδή όμως ένα πείσμα το έχω και τον κόπο μου το σέβομαι (και μου αρέσει τόσο το νήμα όσο και το σχέδιο) έκανα ένα κόλπο: Έραψα μπροστά μια πιέτα για να μικρύνω το άνοιγμα και το στόλισα με την υπέροχη καρφίτσα που βλέπετε- δώρο για τα γενέθλια μου (ω ναι !έχω γενέθλια σήμερα , σαράντα κεράκια στη σειρά) από μια πολύ αγαπημένη φίλη!
Φυσικά το μάθημα μου το έμαθα και την επόμενη φορά θα μένω πιστή στο δείγμα μου!!!

Και λέγοντας για δείγμα ιδού η απορία: τι να φτιάξω τωρα;;; Κανένα μπλουζάκι ακόμα; κασκολάκια; μμμ είδα και ένα πολύ ωραίο σάλι.... ή μήπως κέντημα και μάλιστα blackwork;;; (κάτι βρήκα όπως καταλαβαίνετε....)

11 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλά Άννα, ότι επιθυμείς! Ωραία χρώματα το μπλουζάκι! Λύσε και μια απορία σ'εμένα την άσχετη,τι είναι το κέντημα blackwork? Περιμένω τη νέα δημιουργία... Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια σου πολλά Αννούλα και δημιουργικά!!Να τα εκατοστήσεις και να κάνεις πάντα πράγματα που σε ευχαριστούν και σε γεμίζουν!!!Η μπλούζα πολλή όμορφη και τα χρώματα εκπληκτικά,μπράβο!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το καινούργιο σου μπλουζάκι και σαν χρώμα και σαν σχέδιο (ωραία και τα σχόλια των μεγάλων αγοριών). αλλά η τσαχπινιά με την καρφίτσα είναι τέλεια. (Μεταξύ μας θα την είχα ξηλώσει) Καλοφόρετη και περιμένουμε και καινούργιες δημιουργίες σου.
    Φιλιά και Χρόνια Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια σου πολλά Άννα και να είσαι πάντα ευτυχισμένη κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα (και ας κάνουν όσα σχόλια θέλουν).
    Μπορεί να πείραξες ακόμα μία φορά το σχέδιο, αλλά το κολπάκι σου με την πιέτα και την καρφιτσούλα μπροστά μία χαρά το βρίσκω.
    Είναι μία άνετη ζεστή μπλούζα που θα την φοράς πάνω από ένα ζιβάγκο για να σε ζεσταίνει τις κρύες ημέρες που έρχονται!
    Όσο για το τί θα κάνεις??? Εγώ είμαι έτοιμη να ξεκινήσω ένα κασκολάκι αν μου το επιτρέψουν οι διάφορες δουλειές λόγω της αλλαγής του καιρού..... Αλήθεια τί είδος κεντήαμτος είναι το blackwork;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γέλασα τόσο με το θεματάκι του πουλόβερ!!!όσο δεν μπορείς να φανταστείς! Μπήκα στο ιντερνετ γιατί κουράστηκα πλέκοντας ένα σκουφάκι που ενώ μου είπαν να βάλω 70π και να διπλασιάσω μετά το λάστιχο εμένα μου φάνηκε πολύ στενό και πρόσθεσα στο λάστιχο άλλες 20 θηλιές!!!!!! οπότε καταλαβαίνεις ....μόλις κατάλαβα τι γίνεται με τις βελόνες έβαλα το πλεκτό στο κεφάλι, ω ναι είχα κάνει κάμποσο... με βλέπει ο άντρας μου και μου λέει γιατί κάνεις το άγαλμα της ελευθερίας?! τι να του εξηγήσω τώρα ....τέλος πάντων να είσαι γερή και ευτυχισμένη και ευλογημένη και να σου έχει ο Θεός γερά τα χέρια και τα μάτια σου γιατί κάνεις υπέροχα πράγματα....πολλά φιλιά και του χρόνου γερή,.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα!!Δεν είμαι η μόνη δηλαδή με τις "καταπληκτικες ιδέες"!!!

      Διαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΦΑΡΔΟΥΛΟ.ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΞΕΚΗΝΗΣΩ ΝΑ ΠΛΕΚΩ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΘΕΛΙΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΣΑΡΠΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΘΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΒΑΛΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΚΑΙ Η ΠΛΕΞΗ ΗΤΑΝ Η ΠΟΙΟ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ. ΒΛΕΠΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΘΕΝΕΙΣ ΜΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρονίτσα εγω έμαθα απο τα κορίτσια του www.ftiaxto.gr - να ειναι καλα! Εχει βιντεακια οπότε θα σε βοηθησει, ειμαι σιγουρη!

      Διαγραφή
  7. Σε όλα τα κορίτσια ένα ευχαριστώ και για τα χρόνια πολλά και για τα καλά σας λόγια! Εννοειται φαρδύ - ξεφαρδύ έγω σήμερα το φορεσα και το χαρηκα το μπλουζακι μου!
    Οσο για το blackwork, λιγη υπομονή και ετοιμαζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αννααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τα κατάφερα καλέ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπορεί να το ξήλωσα εκατό φορές, μπορεί να έγινε ράβε-ξήλωνε χειρότερο από το σώβρακο του Ξηλούρη, αλλά τελικά λόγω επιμονής και υπομονής, αχ! καλέ ναι! τα κατάφερα !!! Θέλησα να είσαι η πρώτη που το λέω γιατί νομίζω πως με καταλαβαίνεις.....Θα το αναρτήσω αφού το ζευγαρώσω με το κασκόλ του...(αυτό δεν έχει δυσκολία....χιχιχι!)πολλά φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο!!!!! Περιμένω να δω το σετάκι!!! Αχ αυτό το ράβε ξηλωνε!!!!!!!

      Διαγραφή