Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Ελεγεία στο ...τεμπέλικο πλέξιμο!

Αν έβαζα ένα τίτλο στην περίοδο που ζω, θα την ονόμαζα η εποχή των αλλαγών. Αλλαγή στον εργασιακό μου χώρο, αλλαγή στις αρμοδιότητές μου, αλλαγή στις ευθύνες, αλλαγή στα δρομολόγια. Από την άλλη οι γιοί μου στην εφηβεία. Αλλάζουν οι φωνές τους, τα σώματά τους και το κυριότερο η συμπεριφορά τους. Και μέσα σε όλα, αλλάζει έδρα και η εταιρεία όπου εργάζεται το έτερο ήμισυ, οπότε μαζί με αυτήν αλλάζει έδρα και ο σύζυγος και η οικογένεια μας αλλάζει μορφή....
Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε περάσει τη φάση εκείνη που το μυαλό πετάει από σκέψη σε σκέψη κι από πρόβλημα σε πρόβλημα, κάνοντας μόνο κύκλους και χωρίς - τις περισσότερες φορές- να δίνει λύσεις ή απαντήσεις.
Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το χαμό, το μόνο που ήθελα να κάνω κάποια στιγμή κατά το τέλος της μέρας, ήταν να πλέξω έστω και για λίγο, πιο πολύ για να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου, αλλά και σε φυσιολογικό ρυθμό τους χτύπους της καρδιάς μου.
Ναι, ναι, το ξέρω είναι η λογική του " εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν" αλλά κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τις διεξόδους του, σωστά;
Και μπορεί να ήθελα να πλέξω μεν, αλλά ήθελα να πλέξω χωρίς να σκέφτομαι και χωρίς να μετράω. Δεν είναι το μυαλό μου και για άλλο φόρτωμα.
Και βρήκα τα shrug. Shrug λένε τα κοντά ζακετάκια, σα τα μπολερό, δηλαδή, αλλά λίγο πιο μακριά. Σχέδια πάρα πολλά βρήκα τόσο στο raverly όσο και στο site του lion brand (http://www.lionbrand.com/content-crochetPatternIndex.html). Η λογική τους βασίζεται στο να φτιάξεις ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σε διαστάσεις 105Χ 96 εκατοστά,, να διπλώσεις στην μέση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και μετά να ράψεις στις κόντες πλευρές αφήνοντας 18 εκατοστά από πάνω για μανίκι! Απλό και καθόλου μέτρημα!
Είχα που λέτε κι ένα νήμα, αγορασμένο από το ίντερνετ (www.yarnparadice.com), το οποίο είναι λίγο ιδιαίτερο: μαλλί, μοχέρ και ακρυλικό. Ενώ όμως το το νήμα είναι ιδιαίτερα λεπτό κατά τόπους έχει κομπάκια! Από την πρώτη στιγμή που το είδα είχα σκεφτεί πως δεν θα μπορούσα να το πλέξω παρα μόνο με μια αραιή πλέξη για να μην γίνει χοντροκομμένο (και μοιάζω με αρκούδα !)
΄Ετσι, πλέκω το shrug με βελονάκι ν4 και με διπλά ποδαράκια! Έτσι η πλέξη του γίνεται αραιή και δεν γίνεται χοντροκομμένο! Ακόμα, για καλή μου τύχη, καθώς έχω 8 κούκλες από αυτό το μαλλί, με την πρώτη κούκλα έπλεξα 12 εκατοστά! Αρα φτάνει ακριβώς για να φτιάξω τα 96 εκατοστά που χρειάζονται!
Και είναι τόσο ξεκούραστο και τόσο γρήγορο...Και ναι είναι το εντελώς τεμπέλικο πλέξιμο, αυτό που δεν θέλει σκέψη και μέτρημα, αλλά είναι τόσο βολικό όταν το μυαλό είναι ήδη γεμάτο από σκέψεις...
Φέτος μόνο shrug νομίζω ότι θα κάνω....

ΥΓ. Σας ανέβασα τις φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα, αν και δεν είναι οι καλύτερες...

8 σχόλια:

 1. Γλυκιά μου Αννούλα,εύχομαι να πάνε όλα καλά και να λυθούν τα προβλήματα!!Το πλέξιμο,πραγματικά,είναι μια διέξοδος!!
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν λυγμός σου ανεβαίνει στο λαιμό, πλέξε! αν δε σ΄αρέσουν οι αλλαγές, προσευχήσου. Αν δυσκολεύεσαι να το ...καταπιείς...προσευχήσου την ώρα που πλέκεις. Αν τα παιδιά σου δεν σ΄ ακούν, μίλα στο Θεό που σ΄ ακούει και θα τα μιλήσει Εκείνος με την αγάπη του...και πλέξε. Άρα , όλα καλά. Σου εύχομαι να γίνουν όλα όπως τα θες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΄Αννα μου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Και να θυμάσαι ότι
  το πλέξιμο είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία.
  Ανυπομονώ να το δω και τελειωμένο
  Καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ότι και αν σου πούμε για να σε παρηγορήσουμε και να σε βοηθήσουμε να δεις τα πράγματα με μία άλλη ματιά, εσύ είσαι η μόνη που πρέπει να βάλει τις σκέψεις της σε μια σειρά να ταξινομήσεις τις προτεραιότητές σου και τις ανάγκες τις δικές σου και των δικών σου. Και μετά από μία γεμάτη μέρα με σκέψεις που γυρίζουν στο μυαλό και σε αποπροσανατολιζουν, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ασχοληθείς με το αγαπημένο σου πλέον βελονάκι.... Δεν χρειάζεται να μετράς να υπολογίζεις, να σκέφτεσαι, όλα έρχονται από μόνα τους και το μυαλό τρέχει κι αυτό αλλού .....
  Όσα έχουν πραγραμματιστεί να γίνουν θα γίνουν με ή χωρίς την δική μας θέληση, οπότε υπομονή και καλό πλέξιμο....
  Καλή συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όλα να στρώσουν και οι αλλαγές να γίνουν μια όμορφη ρουτίνα, σαν τους πόντους του πλεκτού, έναν εναν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΄Ε όχι και τόσο τεμπέλικο.
  Πάντως θα γίνει πολύ ωραίο,
  φιλιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ό,τι έψαχνα...τεμπέλικο πλέξιμο:)
  Φαίνεται πολύ ωραίο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή