Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ταξίδι στην Αθήνα


Το χάνι της Γραβιάς

Πριν μια βδομάδα ακριβώς ήμουν στην Αθήνα, εκπαιδευτική εκδρομή με το μικρό μου γιο. Η καλή οργάνωση, τόσο από το τουριστικό γραφείο όσο και από τους εκπαιδευτικούς που την οργάνωσαν, καθώς και η καλή παρέα, ήταν οι βασικές προϋποθέσεις για να περάσουμε ένα αξέχαστο ταξίδι.

 
Έκθεμα απο το Μουσείο της Ακρόπολης


 
Ακαδημία



Θεωρείο στην παλιά Βουλή




Ακρόπολη







 
Δελφοί
Καθώς πηγαίναμε σταματήσαμε στο χάνι της Γραβιάς και τους Δελφούς. Την επόμενη μέρα το σχολείο επισκέφτηκε την Ακρόπολη (εδώ εγώ έκανα κοπάνα και συνάντησα τα κορίτσια από το φόρουμ- καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη!!!) , την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και την Εθνική Βιβλιοθήκη (όπου μας επέτρεψαν την είσοδο και μείναμε να θαυμάζουμε τα πανύψηλα ράφια γεμάτα από βιβλία κειμήλια ). Ακολούθησε ξενάγηση στην παλιά Βουλή όπου λειτουργεί μόνη έκθεση που ουσιαστικά παρουσιάζει την νεότερη ιστορία του τόπου μας μέσα από αντικείμενα (είχε και κεντήματα!). Το απόγευμα επισκεφτήκαμε και την Βουλή, είδαμε την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό μέγαρο, περιδιαβήκαμε τον Εθνικό Κήπο. Το βραδάκι ακολούθησε φαγητό και γλέντι για όλη την τάξη στην Πλάκα. Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με το μουσείο της Ακρόπολης (όσες φορές κι αν πάω, μαγεύομαι τόσο από τα εκθέματα, όσο κι από την αρχιτεκτονική του). Μπήκαμε στο δρόμο της επιστροφής, με στάσεις στο Αττικό Πάρκο (η παράσταση με τα δελφίνια εκπληκτική!!!) και στη Χαλκίδα.
Επιστρέψαμε το βράδυ στις 12μιση, κουρασμένοι σίγουρα αλλά γεμάτοι με εντυπώσεις και αναμνήσεις! Μακάρι να υπήρχε το περιθώριο για μια ακόμα τέτοια εκδρομή, αλλά τα αγόρια μου μεγάλωσαν πια...

Ακρόπολη

Τραβηγμένη με πολύ τύχη!

5 σχόλια:

  1. Γειά σου Αννούλα μου.Την έχω κάνει κι εγώ αυτή την εκδρομή με τα παιδιά μου.Θεωρώ πως ήμουν τυχερή γιατί είδα πράγματα που μόνη μου δεν θα μπορούσα να τα δώ.Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμείς πήγαμε μία, και έχω άλλες δυο να πάω μελλοντικά! Χαχαχα! Πολύ όμροφες οι φωτογραφίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να ξαναέρθεις και μαζί σου να είναι και ο οπερατέρ σου και να πιούμε πάλι καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη.
    Φιλιά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι να αρχισουν να κάνουν εκπαιδευτικές εκδρομές και στο γυμνάσιο και να έρθεις ξανά στα μερη μας, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ωραία μέρη που δεν τα είδατε και φυσικα να έχουμε περισσότερο χρόνο για καφεδάκι και κουβεντούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αννα και Κωνσταντίνα , αφού πήγατε καταλαβαίνετε πόσο ωραία νοιώθω...
    Βαρβάρα και Ευδοκία με το καλό να ξαναβρεθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή