Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Και λίγο από πλέξιμο!

  Πάντα ήθελα να μάθω να πλέκω. Μικρή όταν ήμουν δεν έμαθα και τώρα που ήθελα δεν είχα κανένα να μου δείξει! (αν και το καλοκαίρι είχα εντοπίσει μια γιαγιά που καθόταν στην αυλή της και έπλεκε μόνη βελονάκι! έτοιμη ήμουν κάθε φορά να πάω να  της ζητήσω να μου μάθει αλλά στο τέλος ντρεπόμουν και δεν πήγαινα).
  Κι ύστερα άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ. Πήρα νήμα, βελόνες, εντόπισα στο http://www.ftiaxto.gr/ απλά και πλήρως κατατοπιστικά βιντεάκια για να μάθω τα βασικά κι ένα απόγευμα στρώθηκα! Σιγά σιγά στην αρχή ...αλλά σχεδόν του πήρα τον αέρα.
  Το πλάνο στο μυαλό μου έχει ως εξής: πολλά χρώματα από το ίδιο νήμα, πλέκω κάθε φορά και μια διαφορετική πλέξη σε άλλο χρώμα σε ορθογώνιο σχήμα  με τελικό σκοπό να τα ενώσω για να φτιάξω μια κουβερτούλα ή ένα σάλι μακρόστενο και να τυλίγομαι τα κρύα βράδια!

 
  Βέβαια όποιος μαθαίνει μόνος του παιδεύεται! Και πιο πολύ παιδεύεται για να βρει τα λάθη του! Τι εννοώ; Ενώ έπλεκα τη κλασσική πλέξη  (μια σειρά καλή, μια σειρά ανάποδη) όλο μου έβγαινε στραβό το v που σχηματίζεται! Υπέθεσα πως έφταιγε η απειρία μου ή η ένταση που κρατούσα το νήμα σε κάθε μια πλέξη. Πάλι όμως και εντελώς τυχαία βρήκα τη λύση: στην καλή πλέξη πάντα έβαζα τη βελόνα στο πίσω ποδαράκι κι όχι στο μπροστά!!!! Δείτε στις φωτογραφίες τη διαφορά!


  Τι να πεις; Από τα λάθη μαθαίνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου