Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Έπιασα βελόνα και κλωστή Νο2! (τα σύνεργα!)

Το έργο προχωράει με ταχύ ρυθμό! Εξάγωνα .. πολλά εξάγωνα, έχουν ραφτεί , έχουν ενωθεί, έχουν διαταχθεί και επαναδιαταχθεί προκειμένου να βγάλουν ένα σχήμα, ένα σχέδιο και καθώς ετοιμάζονται είπα να σας δείξω τα σύνεργα!
Το καλό με αυτή τη μορφή του patchwork είναι ότι δεν πιάνει χώρο! Δυο κουτάκια αρκούν! Κι ιδού τα δικά μου! Το αριστερό ένα απλό μεταλλικό, το δεξί το είχα καιρό , από τα παιδιά ήταν νομίζω το στόλισα και με χρωματιστή χαρτοταινία κι εξαφάνισα τις ατέλειές του! Δείτε και τι βάζω μέσα!
Δεν είχα και μαξιλαράκι για τις βελόνες μου και τις καρφίτσες μου! Κι έφτιαξα ένα με βελονάκι! Κι δεν ξέρω γιατί αλλά το έκανα σα γύφτικο σκεπάρνι! Τι κουμπί, τι χάντρες... ότι έβρισκα πάνω του το έβαλα! Υποσχέθηκα όμως στον εαυτό μου πως  θα φτιάξω κι ένα όμορφο! (σα ντονατ μοιάζει... είπε ο καλός μου....;-(  
Και επειδή έχω μπει για τα καλά στο άθλημα... σήμερα μου ήρθε η έμπνευση - αλλά και η ανάμνηση! Εξηγούμαι: στη παρουσίαση στη Χειροτέχνικα η Μάνια μας είχε πει πως παλιά το patchwork φτιαχνόταν με τα παλιά υφάσματα- ότι υπήρχε στο σπίτι! Η όλη παρουσίαση είχε μείνει στο μυαλό μου και μάλλον η συγκεκριμένη πρόταση - αλλά και προτροπή να επαναχρησιμοποιούμε ότι είναι σε αχρηστία στο σπίτι μας- είχε μπει σε συγκεκριμένο συρταράκι! Κι όπως σκεφτόμουν τι να χρησιμοποιήσω για βάση, άνοιξε το συρταράκι ... και πάει η παλιά παπλωματοθήκη! Είχε το κατάλληλο πράσινο που ήθελα και ήταν στη ντουλάπα αχρησιμοποίητη ... τουλάχιστον... 3-4 χρόνια!
Χαράκια δεν έχουμε, αλλά έχουμε μεζούρα! Σαπουνάκι δεν έχουμε αλλά έχουμε ένα άσπρο μολύβι! Πάγκο εργασίας δεν έχουμε, αλλά έχουμε τραπέζι κουζίνας! Ας στρωθούμε λοιπόν!
Με λίγα λόγια θέλω να σας πω : πως καλή διάθεση να υπάρχει και με τα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας, μπορούμε να κάνουμε patchwork αλά αγγλικά!


5 σχόλια:

  1. Μπράβο σου! Έτσι, να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που πήρα φόρα .. θα αδειάσω ράφια και συρταρια! Γιατι εδω που τα λεμε εχουμε και πραγματα που δεν τα χρησιμοποιούμε και μόνο τα βγαζουμε και βαζουμε στις ντουλαπες...

      Διαγραφή
  2. Και εγώ τα ίδια κάνω.Στην αρχή όταν μάθαινα στο ράψιμο τα πολύ βασικά δεν είχε μείνει παλιό σεντόνι στο σπίτι που να μην το είχα κάνει κομμάτια....

    Πολύ οργανωμένη πάντως σε βρίσκω.....εγώ όταν ράβω κάνω κακό χαμό...χαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως δε με παιρνει (να κάνω κακό χαμό) και λόγω χώρου αλλά και λόγω των "συγκατοίκων", ήτοι τρεις άντρες (παιδια και σύζυγος) και ενας σκύλος σε δυαρι διαμερισμα... Που να απλωθώ και ποιος να με καταλάβει;;; !

      Διαγραφή
  3. Από τότε που έπαιρνα πληροφορίες για το patchwork,από τα μαθήματα της Μάνιας και όχι μόνο...και το ποιο μικρό κομματάκι από ύφασμα το οικονομούσα για να το αξιοποιήσω κάπου.Με τον τρόπο αυτό ,δεν πάει τίποτα χαμένο.Καλή συνεχεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή