Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Χειμωνιάτικη Κυριακή....

Πως είναι οι χειμωνιάτικες Κυριακές; Μελαγχολικές θα μου πείτε! Με συννεφιά και βροχή και λίγο κρύο... Με το βάρος ότι αύριο ξημερώνει Δευτέρα (άρα θα πάμε στη δουλειά...) και ότι θα πρέπει να γίνουν όσο πιο πολλά γίνεται από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις για να είναι λίγο πιο άνετη η βδομάδα που θα έρθει. Ποτέ δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.
Υπάρχει κι άλλη.
Οι χειμωνιάτικες Κυριακές σημαίνουν στρωμένο τραπέζι κι όλοι μαζί να τρώμε φαγητό που μόλις έχει βγει από το φούρνο.  Το τζάκι να είναι αναμμένο και να μας κάνει συντροφιά. Να τελειώνεις κάποια στιγμή τις δουλειές σου και να κάθεσαι στη γωνιά σου με ένα πλεκτό στην αγκαλιά σου και να ηρεμείς και τα παιδιά να διαβάζουν ( ή να κάνουν πως διαβάζουν) και το έτερο ήμισυ να σχολιάζει τα νέα. Είναι μια βόλτα το βραδάκι με το σκύλο στο χωρίο, αυτή που όλη την εβδομάδα δεν προλάβαινες να πας...
Το ποτήρι μισοάδειο, το ποτήρι μισογεμάτο. Όλη μέρα έβλεπα το ποτήρι μισοάδειο κι ύστερα διάβασα την ανάρτηση της Αχτίδας ... και σκέφτηκα ότι μάλλον είναι μισογεμάτο. Ότι μάλλον άφησα σήμερα το θεριό (βλέπε άγχος) να με καταπιεί και να με αποπροσανατολίσει από αυτό που χρόνια ξέρω : Δεύτερη ζωή δεν έχει!

Τις προηγούμενες Κυριακές είχα τα πλεκτά που βλέπετε στο πλάι στην αγκαλιά μου. Τα παίδεψα , με παίδεψαν, τα αγάπησα ,  κάποια τα χάρισα, μου έμαθαν πολλά και μου χάρισαν στιγμές ηρεμίας και δημιουργίας. Με τη σειρά που εμφανίζονται τα σχέδια είναι τα εξής: 
  1. Βonnies-wish  ( η επιτομή της πλεξίδας) 
  2. Combination (test knitting για τη φίλη μου την Ελένη)
  3. 22-little-clouds (σάλι - κασκόλ για μια δώρο για μια φίλη που αγαπώ πολύ με νήμα από την Αγκέλικα
  4. My first hug (test knitting για τη Μαριέτα αυτή τη φορά και δωράκι για τη βαφτισιμιά!)
  5. Bandana cowl (κι ένας γιακάς για το γιο)




1 σχόλιο:

  1. Η κάθε μέρα, και όχι μόνο οι Κυριακές, έχουν την γεύση που τους δίνουμε. Μακάρι όλες να βγουν γλυκές!
    ΥΓ: Σε περιμένει βραβείο εδω: https://kalianapodi.wordpress.com/2015/02/02/liebster-award-discover-new-blogs/

    ΑπάντησηΔιαγραφή