Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Νέα χρονιά...

Καλή χρόνια σε όλους έστω και καθυστερημένα! Υγεία, αγάπη και ηρεμία στα σπίτια και στις οικογένειες σας και μακάρι το '13 να φέρει στο καθένα μας ότι λαχταρά κι ότι του αξίζει!

Χάθηκα αυτές τις γιορτινές μέρες, παρόλο που κάθε βράδυ έμπαινα κι έκανα βόλτες στα μπλογκ το καθενός! Είδα υπέροχες διακοσμήσεις, είδα μικρά αριστουργήματα , είδα χιλιάδες δώρα που γίνανε από σας είτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα είτε για τα λογής bazar που διοργανώθηκαν! Ένα μπράβο είναι λίγο...

Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας λοιπόν από την τελευταία μου ανάρτηση, αλλά ήταν ένας  μήνας με πολύ δουλειά τόσο στον εργασιακό μου χώρο, όσο και στο σπίτι! Ο χρόνος λίγος, οπότε σας τα μάζεψα όλα για να σας τα δείξω σήμερα! Γιατί το τρέξιμο , τρέξιμο αλλά και το πλέξιμο πλέξιμο! Γιατί είπαμε μια ωρίτσα την ήμερα και τα νεύρα πάνε πέρα!  Όλα , όσα έχω φτιάξει εγώ (γιατί σήμερα έχουμε και guest star),  φτιαγμένα με βελονάκι. Ναι ,έχω εθιστεί το ξέρω, αλλά είναι τόσο εύκολο και ξεκούραστο!



1)Πρώτα πρώτα θα σας δείξω ένα κασκόλ που έφτιαξα με βελονάκι για μια φίλη μου! Το σχέδιο είναι από την Ελένη από το //eleni-knittingpatterns.blogspot.gr και μάλιστα από τις 8 του Γενάρη θα το πλέκουμε όλες μαζί (cal) στο Raverly! Είναι ένα φρου- φρουδένιο κασκόλ σε εκρού χρώμα (μισό μαλλί μισό ακρυλικό), ενώ η τελευταία σειρά έχει πλεχτεί με νήμα εκρού πάλι αλλά με γυαλιστερή ίνα μέσα για να δώσει και μια γιορτινή νότα!
Το  δέμα το δικό μου έφτασε στον προορισμό του την Παρασκευή πριν την Πρωτοχρονιά! Την ίδια ακριβώς μέρα παρέλαβα το δέμα το δικό της, με το δικό μου δώρο: ένα φρου φρου κασκόλ πλεγμένο από την ίδια! τα χρώματα του μαύρο, μπλε, γκρι και εκρού με γυαλιστερή ίνα μέσα του!
Αν υπολογίσει κανείς ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί μεταξύ μας, ούτε καν για την αποστολή δώρου, πόσο μάλλον για το να πλέξουμε σχεδόν τα ίδια κασκόλ.... μάλλον και οι δυο λάβαμε απλόχερα το δώρο της φιλιάς!
2) Τι άλλο σας έχω;... Μια γρήγορη κι εύκολη σάρπα πλεγμένη με χοντρό μαλλί και βελονάκι 7 εκ! Την έκανα μέσα σε δυο βράδια και περιμένω πως και πως να τη φορέσω αύριο! Γιατί μπορεί να έγινε γρήγορα αλλά δεν άδειαζα για να την πλύνω και να την μπλοκάρω!
Το σχέδιο το ανακάλυψα στο raverly - τεράστια πηγή σχεδίων... το έχω ξαναπεί αλλά είναι γεγονός!



Η φωτογραφία της πλάτης μου αρέσει πιο πολύ γιατί φαίνεται το σχέδιο καλύτερα!  Και το ωραίο είναι ότι φοριέται και σαν κασκόλ , πάνω από πουκάμισο, μπλούζα ή ακόμα και παλτό! και είναι πανεύκολη!
Και για το τέλος σας έχω ένα κασκόλ- cowl  (γιακά ή όπως θέλετε το λέτε) πάλι με βελονάκι και χοντρό  (bulky) νήμα. Η ιδέα ήρθε ένα πρωινό- χαράματα- με πολύ κρύο που καθώς φεύγαμε όλοι για τις δουλειές και το σχολείο, όλοι βάλανε από ένα κασκόλ που τους είχα πλέξει εγώ, εκτός από μένα! Θυμάστε τα κασκόλ που είχα κάνει πέρσι για τους γιους μου; (κάνουν θραύση στο γυμνάσιο, σε λίγο θα έχω και παραγγελιές!) Κι έτσι έκανα ένα και για μένα! Περιμένω τώρα το κρύο!
Και να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω την Jenny από το http://jenny-jennysstory.blogspot.gr/  που μου χάρισε ένα δωράκι τον προηγούμενο μήνα (αλλά εγώ η γαϊδούρα τώρα άδειασα για να σας το δείξω!)
Τζένη μου σε ευχαριστώ, καλή χρονιά να έχεις και πανέμορφο το κασκολάκι και το σκουφάκι της κόρης σου! Μου άρεσε και η λύση που έδωσες!
Κι επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από το βραβείο (και το είδα σε πολλά σπιτάκια) δεν μπαίνω στην διαδικασία να το στείλω σε κάποια συγκεκριμένα, αλλά το χαρίζω σε ΟΛΕΣ σας! Γιατί κάθε μια από μας, σε αυτή την αλλιώτικη γειτονιά, δημιουργεί, συμμετέχει και κάνει το κόσμο απλά καλύτερο!

Σας τα είπα όλα μαζεμένα,ε;;; Καλή χρονιά, κορίτσια!

5 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά Άννα μου γεμάτη υγεία (μία τόσο συνηθισμένη ευχή αλλά και τόσο αναγκαία στις ημέρες μας), αγάπη και πολλές καθημερινές χαρές και μικρές (και μεγάλες) ευχάριστες εκπλήξεις.
    Να συνεχίσεις τόσο δημιουργικά και το 2013 και πέραν του ότι το πλέξιμο είναι το καλύτερο αγχολυτικό είναι και αποτελεσματικό γιατί μπορείς να αξιοποιείς τα πλεκτά σου φορώντας τα τόσο εσύ όσο και οι δικοί σου άνθρωποι.
    Να έχεις λοιπόν ένα δημιουργικό και χαρούμενο 2013 και να μας ομορφαίνεις και τις δικές μας ημέρες με τις δημιουργίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά,Αννούλα!!Γεμάτη με έμπνευση για νέες δημιουργίες!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αννούλα μου καλή χρονιά σου εύχομαι και ευτυχισμένο το 2013 ο καλός Θεός να σου δώσει δύναμη και να είσαι γερή να δημιουργείς και να κάνεις χαρούμενους τους γύρω σου με τη ζωντάνια σου και την αγάπη σου....φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο timing τώρα που αρχίζει και το κρύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη χρονια γεματη υγεια χαρα,ευτυχια και δημιουργικοτητα.Ολα ειναι υπεροχα και καταληλα για την εποχη μπραβο για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή