Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

TAST 2012 - 1η βδομάδα: Fly stitch

  Από την Τρίτη ξεκίνησε μέσα από το μπλογκ http://www.pintangle.com/ ένα διεθνές σεμινάριο για το κέντημα. Κάθε βδομάδα η διοργανώτρια SharonB θα δίνει και μια βελονιά, οδηγίες για το πως αυτή γίνεται αλλά και ιδέες για το πως αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Με τη σειρά τους γυναίκες από όλο το κόσμο- και όταν λέω "όλο" το εννοώ- θα κεντήσουν αυτή τη βελονιά και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δικό τους δημιούργημα! Μετά το φωτογραφίζουν και αναρτούν τη φωτογραφία στο μπλογκ τους ,στο flirk ή στο http://stitchinfingers.ning.com/ Και εκτός από τις 500 γυναίκες που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή, υπάρχουν κι ένα σωρό που δημιουργούν χωρίς να δηλώνουν συμμετοχή.

  Μια πρόκληση λοιπόν .... και ξεκινήσαμε... Πρώτη βελονιά : fly stitch- στα ελληνικά πιθανόν ανοιχτή μαργαρίτα ( με τη βοήθεια της Ευδοξίας- ευχαριστώ). Το πως γίνεται θα το δείτε εδώ: http://inaminuteago.com/stitchdict/stitch/fly.html .
   Η βελονιά είναι εύκολη, το θέμα είναι να φτιάξεις και κάτι με αυτήν!
   Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες γυναίκες που συμμετέχουν φτιάχνουν samplers, αλλά κάτι τέτοιο, άσε που δεν μεταφράζεται, δεν υπάρχει και στην κουλτούρα μας! (φανταστείτε ένα μακρόστενο ύφασμα κεντημένο με οριζόντιες γραμμές και ανά γραμμή και βελονιά). Εγώ σκέφτηκα κάτι πιο χρήσιμο : θα φτιάξω τέσσερα καρέ περίπου 50x50, καθένα χωρισμένο σε 13 μπλοκ, (4x13=52, όσες και οι βδομάδες και οι βελονιές). Καθένα καρέ θα είναι κεντημένο με χρώματα που αντιστοιχούν σε μια εποχή :
  1. άνοιξη: παλ χρώματα, ροζ, μωβ
  2. καλοκαίρι: έντονα χρώματα, κόκκινα, πορτοκαλί
  3. φθινόπωρο: γήινα χρώματα, καφέ, πράσινα
  4. χειμώνας: κρύα χρώματα, κυρίως μπλε
και σε κάθε ένα μπλοκ θα παρουσιάζεται και μια βελονιά, και όπου αυτό είναι δυνατό, θα προσπαθώ να "ζωγραφίζω" με τις βελονιές τις εικόνες που ταιριάζουν στην εποχή.
  Διπλή η πρόκληση λοιπόν και νέες βελονιές αλλά και δικά μου ελεύθερα σχέδια! Κι από την άλλη το κουτάκι με όοοοοοοοολες τις κλωστές μου ανοιχτό... να μου φωνάζει!
  Το πρώτο μπλοκ είναι έτοιμο και σας το παρουσιάζω. Δυο διαφορετικά μοτίβα με την ίδια βελονιά για τον ουρανό και για το έδαφος, συνεχόμενη fly stitch για το κλαδιά, μικρές βελονιές με μεταλλική κλωστή για τα άνθη και αντικριστές και επαναλαμβανόμενες βελονιές για τις πεταλούδες! Και χάντρες!

   Να πω την αλήθεια απόλαυσα την διαδικασία: να δοκιμάσω τη βελονιά, να παίξω μαζί της, να την χρησιμοποιήσω για να φτιάξω το δικό μου σχέδιο!
   Ανυπομονώ για την επόμενη.... ποια να είναι άραγε;

1 σχόλιο:

  1. Καλη σου μερα. Πολυ ομορφο το σχεδιακι σου!!!
    Περιμενω να δω τι μαλλια ψωνισες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή