Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Μικρά γάντια (για μικρά χέρια)!

Ζω με τρεις άντρες, ένα τον καλό μου και δύο οι γιοί, ενήλικος πια ο μεγάλος. Είμαι η πιο μικρόσωμη, η πιο κοντή, η πιο μαζεμένη.... και έχω τα πιο μικρά χέρια! Σχεδόν παιδικά, έλεγε ο καλός μου όταν με γνώρισε!
Όποτε έβλεπα λοιπόν ένα σχέδιο για γάντια δίσταζα... και όσο είχα ήδη πλέξει... βγήκαν λίγο μεγάλα.
Ξεκίνησα λοιπόν ένα καινούργιο σχέδιο από την Tin can Knit. Απλό κι εύκολο, με τη λαστιχωτή πλέξη στο πλάι, για έξτρα ελαστικότητα... Κι έτσι όπως πλέκεται κυκλικά, ήταν εύκολο να τα φοράω, να τα δοκιμάζω και να βλέπω πως πάει!
Βέβαια όταν πλέκεις κάτι τόσο μικρό με καλτσοβελόνες... χεχε... έχει ένα θεματάκι... και εγώ το ομολογώ, στην εναλλαγή από βελόνα σε βελόνα δε μπορώ να αποφύγω αυτά τα κενά που σχηματίζουν μια σκάλα... Αλλά καμιά φορά, με λίγη φαντασία, μπορείς να εκμεταλλευθείς τα λάθη σου!
Βελόνα, νήμα σε άλλο χρώμα ανάμεσα από τα σκαλοπάτια... τι λέτε;;;

4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα τα γαντάκια σου και πολύ έξυπνη ιδέα για να κρύψεις τα "σκαλοπάτια".
    Μία συμβουλή για να τα αποφύγεις την επόμενη φορά: όπως βάζεις την βελόνα σου για να πιάσεις τον πρώτο πόντο στην κάθε βελόνα, άνοιξε τον όσο πάει. Θα μοιράσει το κενό και δεν θα έχεις σκαλοπάτια ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα έγιναν Άννα! Με γεια σου και περιμένουμε να δούμε κι άλλα!!! Τι κρίμα που δεν έχω καμιά υπομονή με τα νήματα, γιατί πραγματικά έχουν κι αυτά τη γοητεία τους! Φιλάκια και καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άννα μου..το έχω πει..είμαι παλιοκαιρίτισα..χωρίς δάκτυλα βρε κοριτσάκι μου; θα παγώσεις!!!!Πάντως το χρώμα υπέροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα και το χρώμα μου αρέσει πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή