Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Κάλτσες για το χειμώνα (που κάποια στιγμή θα'ρθει!)

Κοντεύει μήνας από την προηγούμενη μου ανάρτηση, αλλά αυτό το φθινόπωρο είχε τρέξιμο και ένταση και εμπειρίες δύσκολες (κληρώθηκα ένορκος...) και σεμινάρια και εξετάσεις ( ναι! είμαι η ζωντανή δια βίου μάθηση... θα γεράσω κι εξετάσεις θα δίνω...).
Κι αφού  έφτασα στο αμήν από κούραση και διερέυνησα τα όρια των αντοχών μου, ήρθε η ώρα να πάρω ... το υπόλοιπο της φετινής μου άδειας! Δυο εβδομάδες στο σπίτι, δυο εβδομάδες μόνο μαμά και σύζυγος, δύο εβδομάδες νοικοκυρά! Ανασκουμπώθηκα λοιπόν και αρχικά καθαρίζω το σπίτι, να το φέρω στα ίσια του, να το ετοιμάσω για τις γιορτές! Την Κυριακή θα πάω στη Χειροτέχνικα! Και από εβδομάδα λέω να φτιάξω την πρώτη δόση μελομακάρονα και να δοκιμάσω και καμιά νέα συνταγή! Όμορφα πράγματα,δηλαδή!

Για σήμερα λοιπόν είπα να σας δείξω πλεκτά καλτσάκια! Αγαπώ τις κάλτσες! Τα πόδια μου το χειμώνα πάντα κρύα είναι, οπότε κάτω από τα κομψά μου μποτάκια φοράω ένα ζευγάρι καλτσάκια! Ζεστά και μαλακά!
Τι σόι πλέκτρια θα ήμουν αν δεν έπλεκα κάλτσες;;; Βέβαια ιδέα δεν είχα, καλτσοβελόνες δεν είχα ξαναπιάσει , οπότε έπρεπε να βρεθεί το σχετικό tutorial. Η επιλογή μου ήταν αυτή: http://blog.tincanknits.com/2013/10/03/socks/ και η πρώτη κάλτσα (ναι ναι ενικός αριθμός!) ήταν μια δοκιμή , όσο για να μάθω τα κόλπα!
Από τότε έφτιαξα τρία ζευγάρια! Απλές και λαστιχωτές, περίτεχνες και με δαντέλα! Και αν και δεν άρχισε το κρύο, τις φοράω και τις ευχαριστιέμαι! Και έχω σκοπό να κάνω κι άλλες!




 

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες οι καλτσούλες σου! Καλοφόρετες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες !
    Πού θα πάει, θα έρθει ο χειμώνας !!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες οι καλτσούλες σου,εξάλλου ότι φτιάχνουν τα χεράκια σου είναι πανέμορφο!!!!!Με γεια σου και καλοφόρετες!!!!!!
    Καλό βράδυ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή