Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κουτουμπουλου, πουτουμπουλου, λιτς και άλλα κινέζικα!

Το έχω γράψει πολλές φορές ότι έμαθα να πλέκω μέσα από το ίντερνετ. Μου είναι πιο εύκολη λοιπόν η αγγλική ορολογία και συντομογραφία, καθώς αυτή έμαθα και δεν ξέρω την αντίστοιχη ελληνική.
Έτσι λοιπόν, καθώς πλέκω το μυστηριώδες σάλι, μουρμουράω τους πόντους σε "άπταιστη" ελληνοαγγλική ορολογία (και με κοιτούν όλοι με κατανόηση!!!). Δηλαδή:

 κουτουμπουλου= ktbl= πλέκουμε καλή από το πίσω ποδαράκι
πουτουμπουλου=ptbl= πλέκουμε ανάποδη από το πίσω ποδαράκι
 λιτς= lts= βελονιά που στρίβει αριστερά
ριτς=rts=  βελονιά που στρίβει δεξιά κοκ 
Μουρμουρώντας λοιπόν στη δική μου διάλεκτο σήμερα τελείωσα και την 3η βδομάδα από το σάλι! Το άπλωσα μετά στο πάτωμα για να το καμαρώσω, το φωτογράφισα, το τέντωσα για να φανεί η πλέξη του (με τα ktbl, ptbl, lts. rts)  και χαρούμενη και ικανοποιημένη κάθισα να πιω το καφεδάκι μου! Μακάρι να είχαμε και τις οδηγίες για τη συνέχεια... αλλά υπομονή μέχρι την Πέμπτη! 
Η αγωνία μου είναι το πόσο μικρό θα βγει... γιατί και το xs φτιάχνω αλλά και σφιχτά πλέκω... αλλά όπως και να έχει έγω θα το φορέσω, άλλωστε την άνοιξη , που όπου να είναι θα 'ρθει, δεν χρειαζόμαστε και μεγάλο σάλι, σωστά;;;
Και κάτι τελευταίο (η φιλοσοφική διάθεση του Κυριακάτικου καφέ): τελικά δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Από τα πιο δύσκολα πράγματα μέχρι τα πιο ευχάριστα (όπως το να πλέκεις ένα μυστήριο σάλι). Θέληση και όρεξη να υπάρχει!

7 σχόλια:

  1. Μπορεί η ορολογία να είναι εις την κινεζική (όπως λέω συνήθως)αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο.
    Περιμένω με αγωνία την συνέχεια. Καλή δύναμη.
    Ευχές για μια όμορφη εβδομάδα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην αλαμπουρνέζικη Βαρβάρα μου! Αλλά μια να τη μαθεις είναι!

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Άννα γλωσσομαθή! χα χα! και κινέζικα έτσι? προχωραει σα μετρητό εργάχειρο... και μάλλον θα αξίζει σαν τέτοια...!!! καλή συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα μετρητό όντως Jenny! Μου αρέσει όμως, ετσι οπως το βλέπω σιγα σιγά να παιρνει την τελική του μορφή!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Thank you Claudia!
      I have been knitting and crocheting all winter that I have forgot to stitch! But at spring I think I will find time to complete my TAST!

      Διαγραφή
  4. Διαβάζοντας τον τίτλο, σκέφτηκα, αρχικά "ωχ η Άννα τρελάθηκε με τις περιέργες βελονιές και αναγραμματίζει τις λέξεις της". Και έπειτα διαβάζοντας και το σχόλιό σου ησύχασα μεν αλλά κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι το σχέδιο.
    Αλλά γίνετια πολύ όμορφο το σχέδιό του καινομίζω ότι μπορείς το ίδιο σχέδιο ή κάποια κομματιά του να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξει και κάποια μπλούζα αργότερα! Και φυσικά εύχομαι το μέγεθος να σε ικανοποιεί αρκετά για να μην πάει χαμένος ο κόπος σου!!!
    Καλή συνέχεια με τις νέες βελονιές που θα πάρεις αύριο...
    Υ.Γ. Μαθαίνεις και συντομογραφίες παράλληλα με το σχέδιο για το "σάλι μυστήριο"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή