Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μια πρώτη εικόνα!

 Για να σας δώσω μια πρώτη γεύση! Το χρώμα είναι πιο πρασινωπό αλλά η φωτογραφία είναι βραδινή!
Ας σας τα πω όμως από την αρχή. Το σχέδιο ήρθε την Πέμπτη τα χαράματα! Περιέχει τις πρώτες 20 σειρές και για να κάνω το σάλι σε xs μέγεθος (γιατί και κοντούλα είμαι αλλά και γιατί το φοβόμουν) ήθελε να περάσουμε 365 πόντους αλλά όχι με το γνωστό και κλασσικό τρόπο! Το you tube να είναι καλά! Μπορείτε να την δείτε εδώ!
Από κει και πέρα... χαμός! Τα πρώτα συναισθήματα πανικού με κατέκλυσαν μόλις άρχισα να διαβάζω! Άγνωστες βελονιές, κάθε σειρά τουλάχιστον πέντε γραμμές κοκ.
Αλλά η δική  μου λογική λέει ότι κάτι πρέπει να το δοκιμάσεις, να το παλέψεις , να το προσπαθήσεις. Οπότε πήρα τις βελόνες μου και ξεκίνησα. Το πέρασμα των πόντων οκ, πρώτη και δεύτερη σειρά όλη καλή οπότε όλα καλά. Στην τρίτη αρχίζει σιγά σιγά το σχέδιο. Οπότε ακολούθησα τη συμβουλή της σχεδιάστριας και έβαλα ποντοδείκτες (stitch markers) για να ξεχωρίζουν τα επαναλαμβανόμενα κομμάτια. Καλό κόλπο, μου γλύτωσε από μέτρημα!
Κάπου εκεί στην 7η σειρά... έκανα το λάθος. Αντί να κάνω DD (double decrease) εγώ έκανα CDD (centered double decrease). Δεν σας γράφω κινέζικα, αλλά πως να τα πω στα ελληνικά δεν ξέρω! Τελοσπάντων... έπιασα και το ξήλωσα!
Και φτου από την αρχή! Αυτή τη φορά όμως ήξερα ακριβώς τι να προσέξω και πως ακριβώς είναι γραμμένο και οργανωμένο το σχέδιο, οπότε μέχρι στιγμής προχωράει καλά! Λαθάκια φυσικά έχει αλλά μικρά και ελπίζω μέσα στο σχέδιο της δαντέλας να μην φαίνονται! (τουλάχιστον πολύ!)
έχω τελειώσει την 16 σειρά και μένουν άλλες 4 για να τελειώσω τις οδηγίες της πρώτης εβδομάδας. Μόλις τελειώσω κι αυτές τις σειρές θα σας βγάλω μια φώτο με ένα τμήμα τεντωμένο και πιασμένο με καρφίτσες για να δείτε το σχέδιο κανονικά!
Σας ευχαριστώ όλες για την κερκίδα και τη συντροφιά! 

ΥΓ. Το άτιμο είναι τόσο εθσιτικό! Αν δεν φοβόμουν οτι θα με πάρει ο καλός μου στο κυνήγι - κι αν αύριο είχα άδεια- θα ξενυχτούσα σήμερα για να το τελειώσω!

4 σχόλια:

  1. Κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε, Άννα?
    Σίγουρα θα έχει μερικές δυσκολίες και ίσως χρειαστεί να ξηλώσεις κάποιους πόντους, αλλά όπως είπες κι εσύ με πείσμα και υπομονή, όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται σιγά σιγά, κι εσύ συνεχίζεις δυναμικά προς το τελείωμά του!!!
    Και σε νιώθω πίστεψέ μου, κι εγώ πολλές φορές έχω ευχηθεί να μην είχα την επόμενη ημέρα δουλειά και να καθίσω να τελειώσω κάτι που φτιάχνω....
    Αλλά......
    Καλή συνέχεια με το σάλι σου και καλή εβδομάδα να έχεις, ήρεμη και χαλαρή στη δουλειά σου για να γυρίζεις στο σπίτι και να έχεις μεγάλη όρεξη για το σάλι....
    Καλή ξεκούραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ,Αννούλα εμένα αυτές οι ορολογίες,μου φαίνονται όντως κινέζικα!!Εσύ όμως βλέπω,ότι τα καταφέρνεις καλά!!
    Καλή συνέχεια,γλυκιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα και καλη εβδομαδα.Υπεροχο διχνει το σαλι σου αν και ειναι στην αρχη, καλο κουραγιο και καλη δυναμη σε οτι κανεις.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτηση: οι 365 πόντοι είναι για το XS??? Αν ναι, οι κυρίες
    οι XL, σε κάθε σειρά που θα πλέκουν, θα κλαίνε.
    Καλή αρχή, πολλή δύναμη και υπομονή. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
    Περιμένω με αγωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή