Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Το πιο εύκολο σάλι με βελονάκι!

Τι σας έχω;;; Μα ότι λέει ο τίτλος: το πιο εύκολο σάλι! Το βρήκα στο fiberflux , ένα πολύ ωραίο μπλογκ με σχέδια και tutorials  για το πλέξιμο και το βελονάκι. Επισκεφτείτε το και θα βρείτε πολλά και ωραία σχέδια και ανάμεσα σε αυτά και το kristen-shawl , το πιο εύκολο σάλι!
Το έπιασα χθες το μεσημεράκι και με έπιασε μανία! Λίγο το ότι είναι πανεύκολο, λίγο το ότι είχα την αγωνία αν θα μου φτάσει το νήμα (δυο κούκλες μπαμπού από το απόθεμα!), λίγο το ότι το νήμα γλιστρούσε, βάλτε και το διάβασμα των αγοριών που με θέλουν παρούσα και να ακούω (ότι θέλετε για την ζωή του Καποδίστρια και το έργο του Μ Αθανασίου, εδώ!, το'χω!) ... ε... το τελείωσα!

Ιδού "το απαλό μου" ! Μμμμ έτσι θα το ονομάσω!
Είναι κρίμα που στη φωτογραφία δεν φαίνονται οι αποχρώσεις από το νήμα, που το κάνουν τόσο ιδιαίτερο (γκρι, γαλάζιο, ροζ- μπεζ και άσπρο)

12 σχόλια:

  1. Σε τσάκωσα!!! Κατάλαβα τί έκανες!!!
    Έβαλες στόχο να τελειώσεις πρώτα όλο σου το απόθεμα σε μαλλιά και για να τηρήσεις πιστά το πρόγραμμά σου, ξεκίνησες να φτιάχνεις καθημερινά μία όμορφη δημιουργία, κι έτσι όπως πηγαίνεις θα τελειώσει σύντομα το απόθεμά σου, οπότε θα χρειαστεί σύντομα να ανανεώσεις τις πρώτες ύλες για τις νέες πλεκτές δημιουργίες που έχεις βάλει στο μάτι!!!
    Άλλη μία όμορφη δημιουργία ήρθε να προστεθεί στις υπάρχουσες! Και απ' ό,τι κατάλαβα παράλληλα με την δημιουργική σου απασχόληση, κάνεις και μία μικρή επανάληψη στις γνώσεις σου γύρω από την ιστορία!
    Υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο! και ναι είναι κρίμα που δε φαίνονται τα χρώματα...αν και μια υποψία υπάρχει είναι σίγουρο πως ζωντανό είναι υπέροχο....καλοφόρετο Αννούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια! Και λατρεύω το μπαμπού νήμα!!! Και τι αστείο που όταν ανησυχούμε ότι δεν θα φτάσει το μαλλί πλέκουμε πιο γρήγορα χαχαχαχα, μου συμβαίνει και εμένα! Κάτι σαν "κάτσε να προλάβω πριν τελειώσει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πανικος! Θα φτασει δεν θα φτασει;;; Και αν βγει κοντό;;; Πάντως με το μπλοκαρισμα στο μπαμου... κερδιζεις πόντους, αυτό με έσωσε, γιατι αλλιως με εβλεπα να το χαρίζω (με πονο ψυχης το ομολογω!)

      Διαγραφή
    2. Με πόντο ψυχής! χαχα. Μπορείς να του βάλεις κρόσσια για έξτρα μήκος, πάντως! Και για το μπλοκάρισμα, ισχύει! και γενικά τα σάλια (!) θέλουν blocking. Έχω βρει ένα κολπάκι (για να δω πόσο θα βγει το σάλι, στ'αλήθεια) και το τινάζω καλά μερικές φορές, και μετά το βάζω σε μια κρεμάστρα να "πέσει" , να ισιώσει από το βάρος του.

      Διαγραφή
  4. Καλα δεν πεζεσαι Μπραβο χιλιες φορες ειναι τελειο πανεμωρφο και φανταστικο.Καλοφορετο Αννουλα και περιμενω με αγωνια το επομενο.Φιλακια και καλη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που παρατησα εντελως το κέντημα... ισως το καλοκαιρι! Αλλά έχω εθιστει εντελώς!

      Διαγραφή
  5. Σε χρόνο ντε τε έκανες το σάλι. Ωραίο και πρακτικό.
    Μια χαρά τα εμπεδώνεις τα μαθήματα, συνέχισε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία το καλό με οτι κι αν κάνουμε είναι οτι οι δυνατότητες είναι απεριοριστες! Τόσα να μαθεις και άλλα τόσα να κάνεις!

      Διαγραφή
  6. Πήρε φωτιά το βελονάκι? ή μου φαίνεται. Τελικά, είσαι ένα κορίτσι γεμάτο εκπλήξεις. Συγχαρητήρια!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή