Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κουβερτούλες!

  Λίγες μέρες πριν φυγει το 2012, μια πολυ αγαπημένη φίλη έφερε στο κόσμο δυο μωράκια! Διδυμάκια -αγόρι και κορίτσι- που η ίδια αλλά και όλοι εμείς οι τριγύρω τα περιμέναμε με μεγάλη λαχτάρα! Κι αυτά μας κάναν τη χάρη και ήρθαν, λιγο βιαστικά είναι αλήθεια!
  Σκεφτόμουν εδω και καιρό τι δώρο να της κάνω για τα νινάκια. Κι ήθελα με το δώρο μου να της δείξω - έμμεσα και διακριτικά - ότι είναι από τα πρόσωπα που αγαπώ ειλικρινά! Ετσι σκεφτηκα να ετοιμασω δυο κουβερτούλες για τα μωρά, πλεγμένες από μένα!
  Το σχέδιο θα το βρείτε εδώ: http://sewhooked.com/2009/03/04/crochet-strawberry-ice-cream-baby-blanket/ και είναι πανεύκολο! Οι χρωματικοί συνδιασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι απεριοριστοι! Εγώ έφτιαξα μια "φραουλίτσα" και ένα "γαλάζιο πριγκηπα"! Κι ελπίζω να τις χαρούν!

10 σχόλια:

  1. Υπέροχα χρώματα και σχέδια (είναι και εύκολο παράλληλα??)
    Μπορώ να έχω μια τέτοια κι εγώ (στην γαλάζια απόχρωση) παρακαλώ?? (από ατάκα της Ελένης στο "ευτυχισμένοι μαζί" μετά από ενημέρωση του μικρού υιού της οικογένειας περί ερωτικών σχέσεων).
    Καλότυχα να είναι τα μωράκια και να τα χαίρονται οι γονείς τους αλλά και οι φίλοι τους.
    Ωραία η σκεψη σου να τους δωρίσεις κάτι φτιαγμένο από εσένα την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι πανεμορφες και ενα δωρο που κανεις δεν θα το ξεχασει ποτε γιατι ειναι φτιαγμενω με αγαπη.Μπραβο για την ιδεα αλλα και την κατασκευη δυμιουργικη μας Αννουλα.Καλο ΣΚ και καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ρονίτσα! Καλή χρονιά σε σένα και στην οικογένεια σου!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Άννα, καλή χρονιά! Πολύ ωραίες οι κουβερτούλες! Όσο για τη δική μου, δεν ξέρω, κάθε μέρα αλλάζω γνώμη για το πως να την κάνω τελικά! Έχω την αίσθηση ότι θα βγει και πολύ...βαριά να το πω (ήδη το τετράγωνο έχει πολύ βάρος, που να κάνω κι άλλα 5 ας πούμε) μιας και δε θα είναι για bebe και δεν ξέρω αν θα μου αρέσει... Είναι και η πρώτη μου οπότε αν έχεις πείρα από καμία αντίστοιχη πες μου να ξέρω...! Ή έτσι βγαίνουν όλες οι πλεκτές και αυτές με τα μικρά τετράγωνα; Διαφώτισέ με αν καταλαβαίνεις τι εννοώ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, πείρα δεν έχω! Δοκίμαζω και καμια φορά μου βγαίνει κι αλλές όχι! Φτιάχνω ακόμα μια για μένα κουβερτα. Εκεί να δεις βάρος γιατί τα νηματα είναι αρκετά χοντρά - το ένα μαλιστα κάνει και για felt- και να φανταστεις οτι την πλέκω με βελονάκι ν8.!!! Αλλά εμένα μου αρέσει να είναι βαριά η κουβερτα, όταν αράζεις στο καναπε...

      Διαγραφή
  4. Αχ,αυτή η αγάπη,τι μπορεί να κάνει!!!!Θαύματα!!!!
    Φιλάκια,γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά και ευλογημένη....καλές δημιουργίες και να είσαι γερή εσύ και η οικογένειά σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή