Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Tast 2012- Άλλες τέσσερις βελονιές

Αυτό το σαββατοκύριακο δεν πήγαινε άλλο. Με όλο το τρέξιμο και το άγχος δεν έβρισκα καιρό για τις βελονιές του Tast... Κι αυτό θέλει το χρόνο του, την ηρεμία του για να μάθεις τις βελονιές, να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις με αυτές και να συνδιάσεις μετά τα χρώματα, τις κλωστές, τις χάντρες...
Αλλά ότι αρχίζω, δεν μου αρέσει να το παρατάω. Οπότε βόλεψα τις δουλειές μου έτσι και άφησα το σημερινό απόγευμα κενό για μένα! Τέσσερις βελονιές θα σας δείξω πάλι, όλες μαζί φυσικά σε ένα δείγμα.
Εβδομάδες 39 εώς και 42 (πως περνάει ο καιρός...): knotted buttonhole, beaded hededo edge, knotted loop και Italian border stitch τα ονόματά τους. Η πρώτη είναι άλλη μια παραλλαγή από το φεστόνι με κομπάκι όμως ανά δύο βελονιές ( το περίγραμμα με τη γαλάζια κλωστή). Η δεύτερη είναι το καφέ περίγραμμα του σχεδίου με τις χάντρες κεντημένες όχι από πάνω αλλά κατά τη διάρκεια- ωραία βελονιά για έντονα περιγράμματα. Η τρίτη - σε πολύ αφηρημένη μορφή, γιατί κανονικά δουλεύεται σε ευθεία γραμμή- είναι το πορτοκαλί κομμάτι, που καθώς κεντήθηκε ακανόνιστα πήρε όγκο και κίνηση!. Και φυσικά η τελευταία που αν και σημαίνει η ιταλική μπορντούρα εγώ την χρησιμοποίησα σα γέμισμα! (σιγά να μην την άφηνα σαν απλή μπορντούρα- είναι το εσωτερικό του σχεδίου).
Τώρα τι είναι; δεν ξέρω. Σα φτερό, σα ψαράκι... μια φίλη στο stitchin fingers το σχολίασε ως το καλοκαίρι που δεν θέλει να παραδοθεί στο φθινόπωρο! Του πάει δεν βρίσκετε;

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν είναι φτερό ή ψαράκι ή το καλοκαίρι που δεν θέλει να παραδοθεί στο φθινόπωρο, ξέρω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς κάνεις αυτά τα καταπληκτικά, Αννούλα μου....
    Καλή μέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα έλεγα φτερο ενος εξωτικου πουλιου. Καλη βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσο όμορφος ο συνδυασμός των βελονιών και των χρωμάτων!!! Μου αρέσει τόσο πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει μία νότα εξωτικού σαυτή την δημιουργία σου. Κάτι τα χρώματα , κάτι το σχέδιο, όπως καινα το δεις μας ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Καλό μας ταξίδι λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα!Μου αρέσει κι εμένα το κέντημα, αν κι έχω καιρό ν΄ασχοληθώ.Την ιταλική βελονιά δεν την ήξερα.Το σχέδιο και τα χρώματα μου αρέσουν και μου θυμίζουν Λατινική Αμερική,Περού,Μάγιας...Καλό σου βράδυ και ελπίζω να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή