Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Tast εβδομάδα 35- 38

Είναι ένας μήνας που γύρισα από τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά ακόμα σε πρόγραμμα δεν μπήκα! Λίγο τα σχολεία που άνοιξαν, λίγο οι αλλαγές στον εργασιακό μου χώρο, λίγο που άφησα κι ένα κομμάτι μου στην παραλία (το οποίο αρνείται πεισματικά να γυρίσει!)...
Κι έτσι ενώ πέρασαν τέσσερις βδομάδες στο Tast,  από τις οποίες την μια είχαμε κενό, πάλι θα σας δείξω τρεις βελονιές μαζί.
Η πρώτη λέγεται sheaf stitch . Sheaf στα αγγλικά σημαίνει δεμάτι, κι όντως μοιάζει αυτή η βελονιά με δεμάτια μικρά, που εγώ τα ένωσα με πισωβελονιά για να σχηματιστούν τα κλαδιά. Η δεύτερη είναι η pistil stitch, η βελονιά του ύπερου στη κυριολεξία. Αυτή μου άρεσε πολύ! Θυμίζει τόσο την κομποβελονιά αλλά με την "ουρίτσα" στο τέλος φτιάχνει υπέροχα λεπτά ανθάκια. Και η τρίτη - και φαρμακερή!- είναι η drizzle stitch. Γιατί την λέω φαρμακερή; Για δείτε πως γίνεται! Αυτό το σχόλιο είναι λίγο παραπλανητικό, γιατί οι οδηγίες είναι που είναι μπερδεμένες. Άμα καταλάβεις πως παει, μετά είναι πολύ εύκολη!
Κι έτσι έφτιαξα μια φθινοπωρινή σύνθεση με χρώματα ζεστά και γήινα, γιατί αν και πιστεύουμε το αντίθετο το φθινόπωρο έχει πολλά χρώματα και ομορφιές!
Και για να συμπληρώσω την φθινοπωρινή εικόνα μια φωτογραφία από το μπαλκόνι μου, τραβηγμένη το προηγούμενο Σάββατο καθώς τα χελιδόνια της γειτονιάς μας είχαν συνέλευση!

6 σχόλια:

 1. Το φθινόπωρο ήρθε ακόμα και στο κέντημα σου. Ζεστά,μελαγχολικά και όμορφα χρώματα και βελονιές περίεργες, που συνδυάζονται αρμονικά για να δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Άραγε τα χελιδόνια ξεκουράζονται λίγο πρίν το μεγάλο τους ταξίδι?
  Ένα μεγάλο μπράβο και καλό Σ/Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΄Αννούλα, πολύ ωραίο το αποτέλεσμα, δύσκολο φαίνεται.
  Σε ζηλεύω για αυτό που βλέπεις από το μπαλκόνι σου,
  πολλά φιλιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιστεύω ότι προσπαθείς με πολλούς τρόπους το ένα σου κομμάτι να επιστρέψει από την παραλία και απόδειξη είναι το νέο δημιούργημα, που αποπνέει μία φθινοπωρινή διάθεση και μας προετοιμάζει για τον χειμώνα που ακολουθεί...
  ΑΚόμα και η θέα από το μπαλκόνι σου είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής που συνδυάζει πολλά κομμάτια μαζί. Κάτι από πόλη, κάτι από χωριό, κάτι από φύση......
  Υπέροχο αποτέλεσμα .
  Καλή προσαρμογή στο φθινοπωρινό περιβάλλον σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα,Αννούλα!!Πολύ όμορφη η φθινοπωρινή σύνθεση!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλό φθινοπωρο σε όλες κορίτσια! Κι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολύ όμορφα τα κεντήματά σου, πολύ ρομαντικά. Μπράβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή