Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Tast 2012- Basque stitch και Oyster stitch / Και μια καλοκαιρινή τσαντούλα για τους ολυμπιακούς του raverly

Σήμερα έχω πολλά να σας δείξω.... Πολλά και μικρά βέβαια αλλά με τη ζέστη που μας ταλαιπωρεί - ακόμα...-  και ένω σωρό πράγματα που τρέχουν ταυτόχρονα μόνο μικρά θα μπορούσαν να γίνουν! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά το καλοκαίρι ενώ ο ελεύθερος χρόνος είναι περισσότερος η ζέστη με αποσυντονίζει...
Λοιπόν, ας τα πάρω με  τη σειρά:
1. 29η βδομάδα στο TAST με μια παραλλαγή από τη βελονιά μαργαρίτα την Βάσκικη βελονιά (basque stitch ). Την βρίσουμε σε κεντήματα της Ιβηρικής χερσονήσου και μπορεί να δουλευτεί είτε σε ευθεία γραμμή είτε σε καμπύλη σχηματίζοντας φύλλα.. Από την πρώτη στιγμή που την είδα σκέφτηκα ότι αν σχηματίσεις επαναλαμβανόμενες γραμμές από αυτήν θα δημιουργούσαν κάτι σαν δαντέλα (είδατε τι κάνει το κόλλημα με το βελονάκι;) Κι έτσι έφτιαξα μια βεντάλια. Μια δαντελωτή βεντάλια!


2. Και η 30η βδομάδα όμως είχε μια παραλλαγή απο τη μαργαρίτα βελονιά την Βελονιά στρείδι! (oyster stitch) . Αστείο το όνομά της αλλά είναι μια βελονιά πλούσια σε όγκο! Ένα λουλουδάκι έκανα με αυτήν, σαν ηλιολούλουδο, σα χρυσάνθεμο.... η επιλογή είναι δικιά σας!











3. Κι αφού ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, στο Raverly ξεκίνησαν οι αντίστοιχοι αγώνες με βελόνες! Γυναίκες από όλο το κόσμο πλέκουν και δείχνουν τα έργα τους για την χαρά της συμμετοχής και της παρέας! Με δεδομένο ότι έτρεχαν πάρα πολλά διάλλεξα να κάνω κάτι μικρό: μια τσαντούλα με βελονάκι! Είναι έτοιμη και θα την πάρω μαζί μου στις διακοπές, να βάζω μέσα το αντιηλιακό και τα άλλα μικροπράγματα!



Αυτά...! Αν δεν μιλήσουμε ενδιάμεσα σας χαιρετώ για την ώρα, μιας κι από το Σαββατό ξεκινάει η άδεια μου! Καλές βουτιές!

5 σχόλια:

  1. Άννα μου η τσαντούλα σου είναι υπέροχη, να την πάρεις μαζί σου στις διακοπές και να περάσεις όμορφα!
    Καλές βουτιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχου τι γλυκεια τσαντούλα είναι αυτή!!! Πλεξε και κανενα λουλουδακι να τη στολίσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άννα μου, η βεντάλια σου είναι πολύ όμορφη. Την φωτογραφία με
    τη δεύτερη βελονιά δεν μπορώ να την δω από το computer των παιδιών (δεν ξέρω γιατί)οπότε δεν θα κάνω τώρα το σχόλιο.
    Η τσάντα, θεϊκή και πρακτική. Αν και έχει χρώμα, συμφωνώ με την Έλενα για κανένα λουλουδάκι (ίσως στην άσπρη περιοχή!!!)
    Φιλιά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο αργείς να φτιάξεις τις βελονιές τόσο ομορφότερες δημιουργίες μας παρουσιάζεις... Και τα δύο σου σχέδια μας θυμίζουν έντονα καλοκαιρινές ζεστες ημέρες. Η βενταλια σόυ είναι αναγκαία για τον καύσωνα των ημερών ενώ ο ήλιος σου είναι το χαρακτηριστικό λουλούδι του καλοκαιριού. Πολύ όμορφες και οι δύο σου δημιουργίες Άννα μου.
    Όσο για την Barbie στικη τσαντούλα σου, υπέροχη και καλοκαιρινή (ελπίζω να μην τη δει η κόρη μου που έχει τρέλα με τα ροζ πράγματα και μου την ζητάει!!!)
    Με το καλό να πας στις διακοπές σου!!!!! καικαλά να περάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια!
    χμ το λουλουδάκι το σκεφτηκα και γω, αλλά θα μου εβγαινε πολύ barbie!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή