Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το κασκολάκι της κουμπάρας μου Ν2!

  Θυμάστε που σας έλεγα για το κασκόλ που ήθελα να φτιάξω για την κουμπάρα μου; Κατόπιν εορτής- στην κυριολεξία- ήρθε το μαλλί και το τελείωσα! Μου άρεσε πολύ και σας το ανεβάζω για να το δείτε.
  Το αρχικό σχέδιο είναι σε αυτό το site: //oceanwavesquilts.typepad.com/my_weblog/2010/02/potato-chip-scarf.html  Εδώ όμως το κασκόλ γίνεται με 20 πόντους κι εμένα μου φαινόταν στενό. Ψάχνοντας στο www.ravelry.com/ βρήκα το ίδιο σχέδιο με 30 πόντους όπως το ήθελα. Ελπίζω να μην κατηγορηθώ για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά δεν θυμάμαι που το βρήκα για να σας γράψω το αντίστοιχο site ( το raverly είναι μια τεράστια πηγή έμπνευσης αλλά και σχεδίων για πλέξιμο, με τα περισσότερα δωρεάν!)
  Μπορώ όμως να σας πω πως πάει: Περνάμε 30 πόντους στη βελόνα. Πλέκουμε καλή 13 πόντους και γυρνάμε πίσω πάλι με καλή πλέξη.Προσοχή στον πόντο που γυρνάμε, τον πλέκουμε σφιχτά αλλιώς θα έχει τρυπούλες. Επόμενη γραμμή πλέκουμε 10 πόντους καλή και γυρνάμε πίσω με καλή πλέξη. Μετά πλέκουμε 7 πόντους με καλή πλέξη και γυρνάμε και τέλος 4 πόντους με καλή και γυρνάμε. Ύστερα πλέκουμε όλους τους πόντους με καλή και φτου κι απ' την αρχή. 13-10-7-4  και όλους!
  Εύκολο έτσι;
  Κανονικά το σχέδιο είναι για όλο το μήκος του κασκόλ, αλλά εγώ προτίμησα να το κάνω μόνο στα άκρα και στο ενδιάμεσο έπλεξα μόνο καλή πλέξη. Όχι μόνο μου άρεσε περισσότερο έτσι, αλλά κάθεται καλύτερα στο λαιμό και δένεται κιόλας!

2 σχόλια:

  1. Τυχερή η κουμπάρα σου. κρατάω τις οδηγίες και θα επανέλθω με ερωτήσεις γιατί μπερδεύτηκα λίγο. δε φταιας εσύ, εγώ μαθαίνω τώρα!! (αχ κ εσύ έχεις λεκτική επαλήθευση στα σχόλια!!!!! βγάλτη αν θες γιατί είναι κουραστική!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα γεια στα χερια σου! τελειο ειναι!! και εγω δεν ξερω καλα για να το καταλαβω χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή